Ο αγώνας συνεχίζεται για τους γιατρούς του ΙΣΑ και τους λοιπούς επιστήμονες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δυναμικό παρόν στην μουσική εκδήλωση έδωσαν οι γιατροί του ΙΣΑ που αντιδρούν μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους τους στο νέο ασφαλιστικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ήταν πάλι εκεί, στην πρώτη γραμμή για να ζητήσει δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα για τους επιστήμονες. Ο λόγος για την χθεσινοβραδινή μουσική διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό που οργάνωσαν οι επιστημονικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των ελευθέρων επαγγελματιών, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στο κάλεσμα των ελευθέρων επαγγελματιών απάντησαν πολλοί καλλιτέχνες που ένωσαν τις φωνές και την μουσική τους στον κοινό σκοπό.

Οι γιατροί της Αθήνας ένωσαν τη φωνή τους, με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς που πλήττονται από το νομοσχέδιο΄έκτρωμα, όπως το αποκαλούν, το οποίο διαλύει κυριολεκτικά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες. Απαιτούμαι την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς για τη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος».