Ο Άδωνις ο Κώστας ένα κότερο και μια φορολογική δήλωση 15 εκατ. ευρώ! Ο μεγάλος πόλεμος…

  • Iatropedia
Σε μια πρωτοφανή κόντρα επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ)

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λίγο το προεκλογικό κλίμα, λίγο οι αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική που αλλάζουν και πάλι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών αλλά και τον τρόπο που εργάζεται ο κλάδος τα τελευταία χρόνια, κάνει τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΦΣΑ να …πιάνονται στα χέρια και …δικαστικά.

Τα τελευταία 24ωρα οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες με τον υπουργό Υγείας να κατηγορεί τον κ.Λουράντο ότι έχει φορολογική δήλωση 1,5 εκατ. ευρώ, πολυτελές σπίτι στη Σαρωνίδα αλλά και σκάφος 15 μέτρων.

Αυτά ήταν φυσικά αρκετά για να ξεκινήσει η ανταλλαγή εξωδίκων. Ο Κώστας Λουράντος με εξώδικό του στον Άδωνι Γεωργιάδη τον καλούσε να αποσύρει τις κατηγορίες διαφορετικά θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Με δικό του εξώδικο απαντά και ο υπουργός Υγείας που όμως επαναλαμβάνει τα περί …κότερων, σπιτιών.

Όπως αναφέρει σε εξώδικο του ο κ.Γεωργιάδης : «

«Προφανώς κ. Πρόεδρε αν κριτήριο της διαπλοκής είναι ο τζίρος θα ήσασταν ύποπτος κατά τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας. Αντιθέτως το Πανελλήνιο γνωρίζει και εγώ κατηγορηματικά δηλώνω ότι είστε τίμιος επαγγελματίας για τον οποίο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο διαπλοκής με εταιρεία και συνέβη, λόγω της σκληρής δουλειάς του και μόνο, να έχει αποκτήσει σπίτι στην Σαρωνίδα με πισίνα και κότερο 15 μέτρων, αμφοτέρων νομίμως δηλωθέντων στην φορολογική σας δήλωση.

Ξεκαθαρίζω ότι εγώ ως δεξιός, αν και εσείς με αποκαλείτε γυρολόγο (δεν είχα την δική σας φαεινή ιδέα να είμαι ταυτοχρόνως μέλος της Ν.Δ. και να χειροκροτώ την προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα) σέβομαι απολύτως την ατομική ιδιοκτησία και μου αρέσει οι άνθρωποι να έχουν χρήματα. Σας συγχαίρω λοιπόν που έχετε καταφέρει να είστε πλούσιος. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα των Μνημονίων, όπου εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχιας, εσείς προσωπικά αποτελείτε λαμπρό παράδειγμα επιτυχίας, όπου ακόμη και το 2010 – το έτος της χρεωκοπίας – δηλώσατε μετά της συζύγου σας 1,500,000 ευρώ».

Και βέβαια η διαμάχη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς ξέσπασε ακριβώς την ώρα που οι φαρμακοποιοί μιλούν για ύποπτες αυξήσεις στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Αττικής να περιγράφει αυξήσεις πάνω από 30% σε σκευάσματα που απλά άλλαξαν το καπάκι της συσκευασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς αλλά με …υπομονή! Άδωνις: έρχονται οι επικουρικοί

Τα ακριβά φάρμακα πάνε στο φαρμακείο της γειτονιάς! Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις

Κλινικές μελέτες για …κλάματα! Πως χάνουμε εκατ. ευρώ. Άδωνις: θα βοηθήσουμε

Στο ΠΕΔΥ ούτε για… συνταγές! Τα αγκάθια του συστήματος