Ο Άδωνις ο Ηρόστρατος και η …εμπρηστική συζήτηση στη Βουλή! (ΦΩΤΟ)

  • Iatropedia
Όσοι βρέθηκαν χθες στη συζήτηση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής που έγινε παρουσία εκπροσώπων των γιατρών έτριβαν τα μάτια τους για όσα άκουσαν και δεν άκουσαν ….

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι γιατροί που προέρχονταν τόσο από τα σωματεία του ΕΟΠΥΥ όσο και από τους Ιατρικούς Συλλόγους επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον Άδωνι Γεωργιάδη δεδομένου ότι δεν αλλαζει κάτι επί της ουσίας στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το οποίο όμως σημαίνει απολύσεις αλλά και λουκέτα σε δημόσιες μονάδες υγείας.

Τόσο ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας όσο και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς Βαρβάρα Ανεμοδουρά εκακόντισαν κατηγορίες εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επέμενε με ένταση και το γνωστό του ύφος στις απόψεις του.

Η συζήτηση μάλιστα …ξέφυγε κάποια στιγμή όταν η κουβέντα έφθασε στην εργασιακή σχέση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τον χαρακτήρισε ημιμαθή επειδή όπως είπε δε ξέρει καν τη διαφορά μεταξύ νοσοκομείου και κέντρο υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ανταπαντώντας αποκάλεσε τον κ.Βαρνάβα «κωλοτούμπα», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι κάνει «πολιτικές πιτσικουλιές».

Και μετά ήρθε το …καλό. «Δε λέγεστε μόνο Άδωνις και Σπυρίδωνας, λέγεστε και Ηρόστρατος» είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών βάζοντας ….φωτιά στο σκηνικό της βουλής.

Για την ιστορία ο κ.Βαρνάβας αναφερόταν στον Ηρόστρατο τον αρχαίο εμπρηστή που ήθελε το όνομά του να μείνει στην ιστορία γι αυτό και το 356 π.Χ. πυρπόλησε το Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, το γνωστό και ως Αρτεμίσιο.

Οι Εφέσιοι τον συνέλαβαν, τον θανάτωσαν και απαγόρευσαν τη μνεία του. Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης παρότι φάνηκε αρχικά έκπληκτος με την αρχαιοελληνική αναφορά, γεγονός που θεωρήθηκε από πολλούς ως άγνοια για τον Ηρόστρατο, ο ίδιος φρόντισε στη συνέχεια να πει στους κύκλους του για το πόσο απόλαυσε τη συζήτηση.

Άλλες εποχές άλλα ήθη…

Βέβαια η …εμπρηστική συζήτηση στη Βουλή και πριν ανάψουν τα αίματα, είχε προηγηθεί άλλος εκνευρισμός των εκπροσώπων των γιατρών. Ο υπουργός Υγείας φθάνοντας στην αίθουσα, κατά τους παραβρισκόμενους, επιδόθηκε σε δραστηριότητες στο κινητό του.

«Έπαιζε στο twitter και δεν άκουγε καν» έλεγαν όσοι βρέθηκαν στη συζήτηση που λίγο μετά πήρε …φωτιά.

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων όπως την κατέγραψαν κάποιοι παραβρισκόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε κλείνουν τα ιατρεία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αν πάνε ΕΣΥ!

''Μπαρούτι'' η Βουλή για το νομοσχέδιο Άδωνι! Ένταση και κατηγορίες

Εργαζόμενοι στο «Αττικόν»: η στέρηση μισθού, οι κίτρινες σακούλες και τα…εξαφανισμένα υλικά!

Πως θα βρίσκουν γιατρό σε έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα Άδωνι! Όλες οι αλλαγές