«Ντριν» και ευρώ από σήμερα για ραντεβού με γιατρό στο ΠΕΔΥ! Ξεκινούν τα τηλεφωνικά ραντεβού

  • Iatropedia
Με χρέωση μέσω των πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών των ιδιωτικών εταιρειών θα μπορούν και στο ΠΕΔΥ οι ασφαλισμένοι να κλείνουν ραντεβού για έναν γιατρό από σήμερα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 23 Απριλίου το τηλεφωνικό σύστημα για ένα ραντεβού σε γιατρό του ΠΕΔΥ-ου.

Ο γιατρός θα κλείνεται μέσω των πενταψήφιων αριθμών που ίσχυαν και στον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα με χρέωση. Κάτι που δε θα αποφευχθεί έως και το 2016 καθότι τότε λήγουν τα συμβόλαια με τις ιδιωτικές εταιρείες που είχε συνάψει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα χρέωση για ένα ραντεβού θα υπάρχει και μέσω ίντερνετ καθώς ξεκινά η διαδικασία διαγωνισμού για την ανεύρεση εταιρειών που θα δημιουργήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου και θα υπάρχει η λίστα των γιατρών και των ειδικοτήτων.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η χρέωση μέσω διαδικτύου θα είναι χαμηλότερη αλλά και πάλι οι ασθενείς θα χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Το ΠΕΔΥ ξεκινά με καθυστέρηση τη λειτουργία του και μάλιστα όχι σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη όλες οι ειδικότητες γιατρών στα πολυιατρεία.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σήμερα Τετάρτη 23/4/2014 ξεκινάει η λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας (Σ.Δ.Ζ.Υ.Υ) στις Μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.).

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν για προγραμματισμό ραντεβού στα πενταψήφια

τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 κατά τις ώρες 07:00-19:00.

Κατά τα άλλα ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το επόμενο τρίμηνο θα προσληφθούν 1000 οικογενειακοί γιατροί τους οποίους και θα μπορούν να επιλέξουν ως οικογενειακούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αξιολόγηση νοσηλευτών για …κλάματα! Το νέο βαθμολόγιο στο ΕΣΥ και οι καταγγελίες των εργαζομένων

Στο πόδι για το θανατηφόρο κοροναϊό MERS! Τι συνιστούν οι αρχές

Προσοχή στα φάρμακα από το διαδίκτυο! Τι συνιστά ο ΕΟΦ

Πως θα λειτουργεί το ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες