Novartis Hellas: “εφοδιάζουμε κανονικά την αγορά με το SINTROM 4″

  • Iatropedia
Η εταιρία Novartis, διευκρινίζει πως ουδέποτε σταμάτησε τον εφοδιασμό της αγοράς με το αντιπηκτικό SINTROM 4mg και οι ενδεχόμενες ελλείψεις που παρουσιάστηκαν δεν οφείλονται σίγουρα σε εκείνη. Η εταιρία επίσης τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διευκρινισθεί το θέμα.

Η ανακοίνωση της Novartis Hellas είναι η ακόλουθη: “Η Novartis Hellas, με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες τους, θα ήθελε να ενημερώσει ότι εφοδιάζει επαρκώς την αγορά με το αντιπηκτικό σκεύασμα SINTROM 4 mg (ασενοκουμαρόλη). Το SINTROM 4 mg, κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά πάνω από 40 χρόνια και αποτελεί την αγωγή δεκάδων χιλιάδων ασθενών στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, η διάθεσή του είναι ομαλή και δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ελλείψεων.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν πραγματοποιούνται παράλληλες εξαγωγές του σκευάσματος, δεν θα έπρεπε να παρατηρούνται φαινόμενα ελλείψεων.”

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει σχετικά με το θέμα του σκευάσματος Sintrom.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχει διερευνήσει ο ΕΟΦ, παρατηρείται μικρή μείωση της προμήθειας του φαρμάκου από την αρμόδια εταιρεία για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο 2012, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο 2011, ενώ οι παράλληλες εξαγωγές για τους πρώτους 7 μήνες του 2012 είναι πολύ περιορισμένες.

Ως εκ τούτου, ο ΕΟΦ ζήτησε από την αρμόδια εταιρεία να αυξήσει άμεσα την προμήθεια του φαρμάκου στην ελληνική αγορά, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Παράλληλα διερευνούνται τα στοιχεία των παράλληλων εξαγωγών για το μήνα Αύγουστο 2012, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απαιτούνται μέτρα περιορισμού.