Νόσος λεγεωναρίων στην Κέρκυρα σε Άγγλους τουρίστες

  • Iatropedia
Εννέα περιπτώσεις της νόσου των λεγεωναρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν και συνδέονται με το ταξίδι τους στην Κέρκυρα τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Υγείας.

Μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσία Προστασίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για εννέα περιπτώσεις της νόσου των λεγεωναρίων σε Άγγλους τουρίστες ,που έκαναν διακοπές στην Κέρκυρα το ΚΕΕΛΠΝΟ άμεσα αντέδρασε και έστειλε κλιμάκιο ιατρών να εξερεύνηση την πιθανότητα ύπαρξης περιστατικών στην περιοχή .

Αν και η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας δεν μπορεί να αποκλείσει μια πηγή του Ηνωμένου Βασιλείου για τις λοιμώξεις και είναι ακόμα τα περιστατικά υπό διερεύνηση, έχει ήδη συνεργαστεί με τις Ελληνικές αρχές της Δημόσιας Υγείας.

Τα βακτηρίδια που προκαλούν την ασθένεια δεν μπορούν να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο.Μπορούν όμως να ζήσουν στο νερό, έτσι τα συστήματα ψύξης, ντους και βρύσες είναι κοινές πηγές μόλυνσης.

Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή πνευμονία και μερικές φορές είναι μοιραία.

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν έως και δύο εβδομάδες μετά τη μόλυνση και γενικά να έχουν την κλινική εικόνα της «γρίπη». Mπορεί να αντιμετωπιστεί δε με αντιβιοτικά.

Πηγή: Health Protection Agency