Νοσοκόμος παρίστανε το γιατρό και εξέδιδε ιατρικές γνωματεύσεις

  • Iatropedia
Άλλη μία περίπτωση παράνομης συμπεριφοράς είδε το φως της δημοσιότητας στην Λάρισα με "ήρωα" έναν πρώην νοσοκόμο. Ο 49χρονος πρώην νοσοκόμος έβγαλε μόνος του πλαστή ιατρική γνωμάτευση, για να βοηθήσει δημόσιο υπάλληλο να πάρει αναρρωτική άδεια και το 2011απολύθηκε από το νοσοκομείο Λάρισας, ύστερα από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, όπου είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή εξέφρασε υποψίες για την εγκυρότητα της γνωμάτευσης και διεξήγαγε έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο φερόμενος ως υπογράφων γιατρός του δημοσίου υπαλλήλου δεν είχε ιδέα.

Έτσι σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 49χρονου πρώην νοσοκόμου, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παράβαση του νόμου περί όπλων -βρέθηκε στο σπίτι του ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου- καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Παράλληλα, κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν 10 ασυμπλήρωτες ιατρικές βεβαιώσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φωτοαντίγραφα ιατρικών βεβαιώσεων – γνωματεύσεων, ενώ δύο βεβαιώσεις βρέθηκαν και μέσα στο αυτοκίνητό του.