Νοσοκομεία χωρίς …βαμβάκι!

  • Iatropedia
Μέρα με την ημέρα τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και πλέον εκτός από τα ράντζα που αυξάνονται, τους απλήρωτους εργαζόμενους που πληθαίνουν, λείπουν και απλά αναλώσιμα όπως βαμβάκι, σύριγγες, γάντια αλλά και καθαρά σεντόνια, που υποχρεώνονται πλέον οι ασθενείς να τα φέρνουν από το σπίτι τους.

Τραγική είναι η εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων πλέον καθώς οι ελλείψεις αναλώσιμων υλικών αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Η εικόνα γίνεται ακόμη χειρότερη από τη γενική επίσχεση που έχουν ξεκινήσει οι γιατροί στα περισσότερα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Οι συνθήκες δυσκολεύουν περισσότερο από την αύξηση της προσέλευσης που πλησιάζει σιγά σιγά το 30% λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων των ασθενών για να μεταβούν στον ιδιωτικό τομέα.

Στη λίστα των προβλημάτων έρχονται να προστεθούν και οι προμηθευτές που δίνουν πια με το σταγονόμετρο υλικά επειδή δεν έχουν αποπληρωθεί.

Στο μεταξύ όμως νομικά θα διεκδικήσουν την αποζημίωση τους οι εταιρείες που ανήκουν στο ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας που διαμαρτύρονται για το κούρεμα των ομολόγων που τους είχαν δοθεί για τα χρέη των νοσοκομείων.