Νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτές και γιατρούς… Όλοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν

  • Iatropedia
Πάνω που η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει προσλήψεις στο ΕΣΥ και τουλάχιστον ελπίζαμε σε βελτίωση, ήρθε το κλείσιμο των τραπεζών, το δημοψήφισμα και η ανησυχία μη επίτευξης συμφωνίας να βουλιάξει στον πάτο τα νοσοκομεία... Όπως όλα δείχνουν, εκτός από την δραματική έλλειψη ρευστότητας, χωρίς προσωπικό κινδυνεύουν να μείνουν τα ιδρύματα του ΕΣΥ εξαιτίας της επικείμενης κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που ωθούν τάχιστα στην έξοδο όσους έχουν εξασφαλίσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Τις τελευταίες ημέρες, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν αυξηθεί κατά πολύ βυθίζοντας σε νέο τέλμα τα νοσοκομεία...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε σε συνέντευξη του στο “Έθνος” ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν υποβληθεί 1.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, εκ των οποίων οι 700 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Γιαννάκος εκτιμά ότι έως το τέλος του έτους οι αποχωρήσεις θα ανέλθουν στις 3.000, ανατρέποντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για 906 προσλήψεις, οι οποίες άλλωστε δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί.

Οι περισσότεροι είναι άνδρες ηλικίας 58 ετών, με συμπληρωμένη την 35ετία και μητέρες, ηλικίας 50 έως 52 ετών.

Με τα δημόσια νοσοκομεία να βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, από πλευράς στελέχωσης, αλλά και μεγάλες ελλείψεις ειδικά στη νησιωτική χώρα, η κατάσταση είναι πια απελπιστική.