Νοσοκομείο Λαμίας: Χωρίς αναισθησιολόγο, χωρίς χειρουργεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο Νοσοκομείο Λαμίας, ασθενείς περιμένουν στην ουρά για να χειρουργηθούν καθώς δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ενώ οι εφημερίες διεξάγονται σε πολλά τμήματα χωρίς επαρκές προσωπικό...

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας υπολειτουργεί εδώ και μήνες, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, που φτάνουν το 50% αλλά κατά καιρούς και λόγω άλλων προβλημάτων.

Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων έχει μπει ήδη στο δεύτερο χρόνο, με τρία μόλις άτομα να πρέπει να σηκώσουν το βάρος τακτικών και έκτακτων περιστατικών.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαστικές εφημερίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις (τα «εντέλλεσθε» που καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί) μπορεί να λειτούργησαν, αλλά και οι «υπάλληλοι»  έχουν όρια…

Κατέρρευσε

Η αναισθησιολόγος, που είχε μείνει μόνη της λόγω προβλημάτων υγείας των άλλων δύο συναδέλφων της, μετά από τρία 24ωρα υπηρεσίας κατέρρευσε και έτσι είχαμε εκ νέου αναβολές σε χειρουργεία, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα λύση.

Στην τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ), ο διοικητής του Νοσοκομείου είχε μόνο να κάνει διαπιστώσεις ότι δηλαδή φταίνε οι άλλοι και συγκεκριμένα η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.

Ογκολογική κλινική

Πρόσφατο άλλο παράδειγμα της υπολειτουργίας του νοσοκομείου, αποτελεί η Ογκολογική κλινική που μόνο εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας του θέματος, βρήκε προσωρινή λύση καθώς μία φορά την εβδομάδα και για δύο μήνες πηγαίνει ογκολόγος από το Βόλο.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο τοπικού καναλιού για το νοσοκομείο Λαμίας: