Νοσοκομείο Κέρκυρας: Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί και οι συμβασιούχοι

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΠΙΣ
Η ΕΓΕΣΥΚ και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο με "θύματα" το σύνολο του επικουρικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτό και ανέρχεται σε πάνω από 100 εργαζομένους.

Όπως ενημερώνουν, μέχρι και αυτήν τη στιγμή δεν έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα εντάλματα πληρωμής προκειμένου να καταβληθούν η μισθοδοσία του Ιανουαρίου για όλο το εν λόγω προσωπικό, καθώς και οι εφημερίες-υπερωρίες των μηνών Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, με αποτέλεσμα όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι να παραμένουν απλήρωτοι από τις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε το σύνολο της καταγγελίας:

Η επίσημη δικαιολογία που έχει δοθεί είναι πως ο νέος Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε χρόνο προκειμένου να επανεξετάσει όλα τα σχετικά εντάλματα με αποτέλεσμα να μην καταχωρηθεί εγκαίρως στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών η σχετική μισθοδοσία, ενώ δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής όλων των συμβασιούχων με συμβάσεις άνω των 24 μηνών. Στο σημείο αυτό, τονίζουμε ότι η απόφαση του τμήματος Ι του ελεγκτικού συνεδρίου της 15/12/2017 ορίζει ρητά την καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επιπλέον, για άλλη μια φορά, ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν επαρκεί για την πληρωμή του συνόλου εφημεριών- υπερωριών με αποτέλεσμα να καθυστερεί η καταβολή τους έως ότου εγκριθεί νέο κονδύλιο από τον νέο προϋπολογισμό.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη!

Το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, προκειμένου οι πολίτες της Κέρκυρας να απολαμβάνουν της περίθαλψης που χρειάζονται και δικαιούνται, όταν πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Το λιγότερο που τους οφείλεται, όπως και σε κάθε εργαζόμενο, είναι η έγκαιρη και ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων τους!

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελούν συνέπειες της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα χνάρια των προκατόχων της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Μια πολιτική που υπηρετεί τη στρατηγική της ΕΕ στο χώρο της υγείας και προωθεί τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, stage, ατομικές συμβάσεις), την υπερεργασία, την εκμετάλλευση με απλήρωτη εργασία με όλο και λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, την υποχρηματοδότηση με τα νοσοκομεία να λειτουργούν με κλειστούς προυπολογισμούς και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (πχ Νοσοκομείο Σαντορίνης) προσφέροντας παροχές υγείας σύμφωνα με τη λογική κόστους-όφελους, με πολίτες που θα πρέπει να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθειά στην τσέπη προκειμένου να εξασφαλίσουν τις βασικές παροχές.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση, να συμμετάσχουν μαζικά στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν τα σωματεία το επόμενο διάστημα. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, τη διοίκηση του ΓΝΚ ότι αν δεν υπάρξει άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

16/02/2018

Το Δ.Σ. τη ΕΓΕΣΥΚ
Το Δ.Σ του Ενιαίου Σωματείου
εργαζομένων ΓΝΚ