Νοσοκομείο Καλαμάτας: Καταβάλλεται την Τρίτη 13/9 η μισθοδοσία των 52 εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ανακοίνωσαν από την διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες (πιστώσεις στο Π/Υ, ενταλματοποίηση της δαπάνης, θεώρηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αρχεία στην ΕΑΠ κλπ) σχετικά με την μισθοδοσία των 52 εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης του Νοσοκομείου με το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη 13/9/2016 πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα δεδουλευμένα για τους τελευταίους τρεις (3) μήνες, όπου και ξεκίνησαν να εργάζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σήμερα ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος μαζί με την Προϊσταμένη Επιστασίας της Ν.Μ. Καλαμάτας κ. Γαρυφαλλιά Φράγκου, κάλεσε όλο το ανωτέρω προσωπικό στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και το ενημέρωσε για τον θέμα της μισθοδοσίας αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απόφαση από το ΣτΕ αλλά και την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των ατομικών συμβάσεων.

 

Όλοι οι εργαζόμενοι έλαβαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας τους από τα οποία όπως προκύπτει ότι μία (1) καθαρίστρια με ένα (1) τέκνο αμείβεται καθαρά με το ποσό των 750,30 € μηνιαίως για 8ώρη καθημερινή εργασία.

Τέλος από τη Διοίκηση γίνεται γνωστό ότι από τις πρώτους τρεις (3) μήνες εργασίας με το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων το δημοσιονομικό όφελος για το νοσηλευτικό ίδρυμα αγγίζει το ποσό των 75.000 ευρώ.