Νοσοκομείο Χίου: Μικρές αλλά εύστοχες βελτιώσεις που διευκολύνουν ασθενείς και γιατρούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες του ΕΚΑΒ, νέο ασθενοφόρο αλλά και μια ακόμα μονάδα παραγωγής οξυγόνου, φτάνουν σύντομα να ενισχύσουν το Γενικό Νοσοκομείο Χίου, σύμφωνα με την διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, Ελένη Βουτιέρου, η οποία εκτελεί καθήκοντα διοικήτριας.

Στο πλαίσιο των προσλήψεων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ  επελέγησαν δύο γιατροί (ένας ορθοπεδικός και ένας παιδίατρος), τρεις νοσηλευτές, ένας τεχνολόγος ακτινολόγος και ένας τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων. Οι περισσότεροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ήδη στο νοσοκομείο Χίου.

Επιπλέον, 8 διασώστες προσελήφθηκαν για το ΕΚΑΒ και αναμένεται ακόμα ένας ενώ θα παραληφθεί και το πρώτο από τα δύο νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Χίου ενώ το νοσοκομείο επιχορηγήθηκε (από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) για προμήθεια και εγκατάσταση δεύτερης μονάδας παραγωγής οξυγόνου, συνολικής αξίας 40.000 ευρώ.

«Η μονάδα παραγωγής οξυγόνου η οποία εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο και λειτούργησε πρώτη φορά στις 19 Μαρτίου 2015 εξοικονομεί χρήματα, χωρίς όμως να εξασφαλίζει ποσοτικά την κάλυψη των αναγκών και την ασφάλεια των ασθενών σε περιόδους αυξημένων αναγκών (π.χ. έξαρση λόγω του Η1Ν1). Κατά τον τρόπο αυτό, το νοσοκομείο γίνεται αυτοδύναμο, εξοικονομεί επιπλέον χρήματα και θα αποκατασταθεί η ομαλή παραγωγή και παροχή οξυγόνου προς τα διάφορα τμήματα του. Η εγκατάσταση της 2ης μονάδας θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ήδη έχει γίνει μελέτη», αναφέρει  δελτίο Τύπου του νοσοκομείου.