Νοσοκομείο Χατζηκώστα Θεσσαλονίκης: Σύλληψη για «σκοτεινή» υπόθεση με θύμα 53χρονη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νεαρή γυναίκα που είχε φέρει για νοσηλεία το 17 μηνών βρέφος της συνελήφθη καθώς πιθανώς εμπλέκεται στην δολοφονία της μητέρας της.

Η 27χρονη μητέρα δύο παιδιών από την Κέρκυρα βρισκόταν με το άρρωστο βρέφος της στο νοσοκομείο Χατζηκώστα  χωρίς να εμφανίζεται ο σύζυγός της, αλβανικής καταγωγής, ούτε το μεγαλύτερο παιδί τους. Ωστόσο, προ ημερών αποδείχτηκε ότι ο θάνατος της μητέρας της στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου οφειλόταν σε δολοφονία που έλαβε χώρα στο σπίτι όπου διέμεναν στην Κέρκυρα. Και όχι μόνο αυτό αλλά αμέσως μετά την δολοφονία της 54χρονης, η κόρη της, ο Αλβανός σύζυγός της και τα δυο παιδιά τους αρχικά εξαφανίστηκαν.

Όπως προκύπτει, το ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά, είχαν βρει καταφύγιο στην Αλβανία. Εκεί το 17 μηνών μωρό αρρώστησε και η μητέρα του, υποχρεώθηκε να το μεταφέρει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Η γυναίκα συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Κέρκυρας, ύστερα από τη συνεργασία που είχαν με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Η ίδια κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και μετά την απολογία της σε ανακριτή και εισαγγελέα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Το μωρό παρέμεινε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και όταν κρίθηκε ότι έχει αποθεραπευτεί, μέσω της αστυνομίας, παραδόθηκε στη μητέρα του.

Η υπόθεση που μοιάζει με πραγματικό θρίλερ, ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου, όταν ο Αλβανός σύζυγος της κόρης, κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφέρει την πεθερά του στο Νοσοκομείο λέγοντας πως έχει χάσει τις αισθήσεις της. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η 54χρονη διαπιστώθηκε ο θάνατος της και αμέσως δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ την υπόθεση, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας . Την ίδια μέρα, ο Αλβανός κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε το πρωί στο σπίτι και ότι βρήκε την πεθερά του χωρίς τις αισθήσεις της.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας,όμως, εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του τη σύζυγό του και την κόρη της 54χρονης και τα δύο παιδιά τους.