Νοσοκομειακοί γιατροί: Πανελλαδική απεργία στις 31 Ιανουαρίου- Όλοι στο πλευρό των επικουρικών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ πραγματοποιούν από κοινού απεργιακή κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου με αίτημα τη μη απόλυση των επικουρικών γιατρών από τα νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Απέναντί τους βέβαια είναι οι μνημονιακές μας δεσμεύσεις και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε παρακάτω το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για τις 31/1/2018!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 31/1 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Όσο και αν η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, το σκεπτικό της απόφασης του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Το μόνο που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι την δημοσίευση της απόφασης!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι συμβάσεις των επικουρικών που λήγουν στις 31/12/2018 θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1000 συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν τη λήξη της σύμβασης  τους. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την αγωνία των συναδέλφων, που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Ας σταματήσει επιτέλους να πετάει το μπαλάκι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Έχει την  αποκλειστική  ευθύνη  για  την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αν ήθελε θα καταργούσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα  προχωρούσε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κανένας συνάδελφος επικουρικός, κανένας εργαζόμενος με ελαστικές εργασιακές σχέσεις δε θα απολυθεί, ότι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ένα ελάχιστο τμήμα των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν. Ότι κανείς δεν περισσεύει. Ότι οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει όχι μόνο δεν καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις, αλλά είναι σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα Υγείας και ο λαός να απολαμβάνει  υψηλού επιπέδου, απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες Υγείας.  Ας σταματήσει λοιπόν  τα ανέξοδα, καλά λόγια για την αναγνώριση «του έργου που προσφέρουν οι επικουρικοί», τη «στήριξη τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας»  και ας δώσει λύση.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Τίποτα δεν έχει κριθεί. Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 31/1 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

§  Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός

§  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

§  Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών

Διαβάστε τι λένε από την ΕΙΝΑΠ:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συζήτησε τα θέματα αυτά και έλαβε αποφάσεις:

1.Επικουρικοί γιατροί:

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίνεται η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι και τη δημοσίευση της, (για τους επικουρικούς γιατρούς με το σκεπτικό της «συγγνωστής πλάνης» και για το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό με βάση το Π.Δ. 164, άρθρο 7, παράγραφος 2 στην οποία αναφέρεται ότι: «Σε περίπτωση που η άκυρη σύμβαση εκτελέσθηκε εν όλω ή εν μέρει, καταβάλλονται στον εργαζόμενο τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά»).

Σε κάθε περίπτωση, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που υπερβαίνουν το 24μηνο, τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων συναδέλφων επικουρικών θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν με απόλυση τουλάχιστον 1000 συνάδελφοι πολύ πριν τη λήξη της σύμβασης τους στις 31/12/2018, τη στιγμή που θα δημοσιευτεί η παραπάνω απόφαση.

Αποφασίστηκε:

Συμμετοχή της ΕΙΝΑΠ στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 31/01/2018 και στη συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Υγείας.

Συμμετοχή στην συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ τη Δευτέρα 29/1 στις 13.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ
Προχωράμε σε συνελεύσεις επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών ανά νοσοκομείο
Επισυνάπτεται η νέα ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.