Νοσηλεύτρια του Παίδων νοσηλεύεται με ιλαρά στον Ερυθρό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένας γιατρός από το ΓΝΑ Σισμανόγλειο έγινε γνωστό ότι νόσησε στα τέλη Αυγούστου από ιλαρά και ήταν το 6ο κρούσμα σε επαγγελματίες υγείας ενώ μία νοσηλεύτρια από το Παίδων "Αγία Σοφία" νοσηλεύεται τώρα στο ΓΝΑ Κοργιαλένειο- Μπενάκειο (Ερυθρός) με ιλαρά κα αποτελεί το 7ο κρούσμα σε επαγγελματίες υγείας φέτος.

Υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ σύστησαν στους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία να κάνουν εξέταση να βρουν αν έχουν νοσήσει ή κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου στο παρελθόν. Και όσοι αποδειχτεί ότι δεν έχουν νοσήσει ή αποκτήσει ανοσία μέσω του εμβολιασμού, τότε να κάνουν άμεσα το εμβόλιο.

Αλλά στα νοσοκομεία δεν εστάλησαν ούτε αντιδραστήρια για την εξέταση ούτε και εμβόλια. Και καθώς οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας είναι χιλιάδες και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων πενιχροί και οριακοί, δεν γίνεται στα περισσότερα καμία απολύτως προετοιμασία!

Εν τω μεταξύ, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ αλλά όπως είναι γνωστό και ιατρικά, οι ενήλικες ενδέχεται να νοσήσουν βαρύτερα από την ιλαρά σε σχέση με τα μικρά παιδιά και ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας όπως και όσοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά (δάσκαλοι, καθηγητές) κινδυνεύουν από την έξαρση της νόσου.

Η ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα κάνει λόγω για «εγκληματική αμέλεια» εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που δεν φρόντισε εγκαίρως για την ασφάλεια όλων.

Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση που απέστειλε σε δεύτερο χρόνο η ΠΟΕΔΗΝ:

Μία  Νοσηλεύτρια νοσηλεύεται με επιπλοκές της Ιλαράς στο Νοσοκομείο Ε.Ε.Σ.

Μία γιατρός στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι καλά στην υγεία της

Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας Νοσοκομείων. Μία γιατρός στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Αύγουστος) και μία Νοσηλεύτρια στο Παίδων ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, η οποία νοσηλεύεται με επιπλοκές στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Παροιμιώδης είναι η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την επιδημική έξαρση της ιλαράς.

Δεν ελήφθη κανένα μέτρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έως σήμερα δεν ενημέρωσαν το προσωπικό, τους Γιατρούς και Νοσηλευτές για την επιδημική έξαρση της ιλαράς και δεν σύστησαν κανένα μέτρο προφύλαξης. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, μάσκες και γάντια. Αν είναι δυνατόν. Πώς να αντιμετωπίσουν την επιδημία που μας απειλεί.

Πώς να προφυλαχθεί το προσωπικό.

Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Δρομοκαϊτειο, Δαφνί, τα οποία εφημερεύουν προσέρχονται ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που μπορούν να νοσούν από Ιλαρά, για εξέταση και εισαγωγή με εισαγγελική παραγγελία. Και όμως το προσωπικό δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης!!! Δεν έχουν σχετικές οδηγίες!!!

Το ίδιο και στα Γενικά Νοσοκομεία. Γι’ αυτό κινδυνεύουν Ασθενείς και προσωπικό.

Δεν υλοποιούνται ούτε στο ελάχιστο οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ ότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων ιλαράς και δεν διαθέτουν εμβόλια.

Επιτέλους ας ξυπνήσει το Υπουργείο Υγείας πριν είναι αργά. Εξ’ άλλου πλεονασματικά είναι τα Νοσοκομεία κατά τον κο Πολάκη.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ