Νομοσχέδιο-σκούπα γαι την Υγεία θα φέρει σύντομα στην Βουλή η ηγεσία του ΥΥΚΑ

  • Iatropedia
Πυρετωδώς ετοιμάζουν νομοσχέδιο στην Αριστοτέλους καθώς μαζί με τα μεγάλα θέματα που ήθελαν να ...αγγίξουν διορθώνοντας λάθη και αστοχίες των προηγούμενων ηγεσίων και βάζοντας το δικό τους στίγμα στην πολιτική υγείας, τώρα πρέπει να περάσουν εσπευσμένα και τις τροπολογίες που απορρίφθηκαν από το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση... Και δεν ήταν ούτε μία, ούτε δύο άλλα 14!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με τις τροπολογίες για την πληρωμή των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς και την παράταση της θητείας των ειδικευομένων να έχουν απορριφθεί από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και το χρόνο να κυνηγά αμείληκτος, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει πια με γοργούς ρυθμούς το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία που ίσως κατατεθεί ακόμα και πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα…

Οι τροπολογίες που απορρίφθηκαν προσωρινά και θα συμπεριληφθούν ως άρθρα στο νομοσχέδιο του ΥΥΚΑ αφορούν θέματα όπως είναι:

-Οικονομικές εκκρεμότητες, όπως η αποπληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών για ιατρικό και λοιπό προσωπικό από το 2012 έως το 2014.

-Παράταση θητείας ειδικευομένων.

-Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων.

-Καθορισμός τρόπου πρόσληψης των επικουρικών γιατρών, για την πρόσληψη των οποίων απαιτούνται σήμερα τρεις έως τέσσερις μήνες

-Πλαφόν 9% για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών.

-Λειτουργία των συμβουλίων επιλογής γιατρών και αυξάνεται στα 50 έτη το όριο πρόσληψης γιατρού με τον εισαγωγικό βαθμό.

-Νοσηλεία αλλοδαπών σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.