Νέος γιατρός του μνημονίου το …ίντερνετ! Στην αυτοδιάγνωση οι Έλληνες λόγω φτώχιας

  • Iatropedia
Λύσεις για να γλιτώσουν χρήματα φαίνεται ότι επιλέγουν πια οι Έλληνες καθώς η οικονομική στενότητα δεν τους επιτρέπει πια όχι μόνο να μην πάρουν τα φάρμακά τους αλλά να αποφεύγουν και τις επισκέψεις σε γιατρούς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Toμέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με υπεύθυνη την κ.Έφη Σίμου για τις συνήθειες που έχουν αποκτήσει πια οι Έλληνες εν μέσω μνημονίου και φτώχιας.

Η Έρευνα που παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου : «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία», δείχνει ξεκάθαρα ότι πια δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για φάρμακα ούτε για γιατρούς με συνέπεια πολλοί να κάνουν την πρώτη διάγνωση μέσα από το διαδίκτυο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη μελέτη το 61,6% όσων συμμετείχαν έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω internet, το 35,2% έκανε αυτοδιάγνωση με βάση κάτι που είδε στην τηλεόραση ενώ το 34,2% εμπιστεύεται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο internet.

Οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Έλληνες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το 55,7% όσων συμμετείχαν δυσκολεύεται να αγοράσει φάρμακα ενώ το 28,4% αραίωσε τη συχνότητα λήψης φαρμάκου ώστε να διαρκέσει περισσότερο λόγω οικονομικής αδυναμίας να αγοράσει φάρμακα.

Ίσως γι αυτό πια το 58,8% να ενημερώνεται από ιστοσελίδες ενώ το 25,4% ενημερώνεται από τα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Οι γιατροί, ένα συνέδριο στην Καλαμάτα και οι «ύποπτες συναντήσεις»

Αλλάζουν όλα στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι προτείνει η ειδική επιτροπή στον Άδωνι

Έρχονται μπλόκα και μηνύσεις των ιδιωτικών κλινικών κατά ΕΟΠΥΥ!

Νέες τιμές ορίσθηκαν στα φάρμακα! Ποιοι χάνουν ποιοι κερδίζουν