Νέο «σαφάρι» ελέγχων για το κάπνισμα

  • Iatropedia
Οι μανιώδεις καπνιστές που είχαν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα να καπνίζουν παντού ελέω αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να εντοπίσουν τους παραβάτες, θα πρέπει μάλλον να χάσουν τη συνήθειά τους αυτή καθώς με εντολή του υπουργείου Υγείας ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Ποιοι θα μπουν πρώτα στο στόχαστρο;

Οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων με ζωντανή μουσική που είχαν τη δυνατότητα όλο το προηγούμενο διάστημα να προμηθευτούν το ειδικό «τσιγαρόσημο» αλλά δεν το αγόρασαν, ώστε νομίμως να επιτρέπουν στους θαμώνες τους να ανάβουν τσιγάρο.

Τους άμεσους ελέγχους θα ξεκινήσουν οι λεγόμενοι «ράμπο» Υγείας του σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ).

Και στην περίπτωση αυτή βεβαίως στόχος είναι η είσπραξη χρημάτων καθώς όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δεν επετεύχθησαν τα έσοδα που είχαν υπολογισθεί. «Θέλαμε να έχουμε ελάχιστη είσπραξη 40 εκατ. ευρώ αλλά δυστυχώς συγκεντρώσαμε μόνο 2, 3 εκατ. ευρώ».

Μετά τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα που δεν προμηθεύτηκαν το ειδικό σήμα που τους δίνει το δικαίωμα να επιτρέψουν το κάπνισμα με ειδική διαρρύθμιση βέβαια, σειρά θα έχουν οι καφετέριες και τα μπαρ με το κίνδυνο βέβαια πολλά να βάλουν λουκέτο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πρόταση ειδικών: κατά 2 ευρώ να αυξηθούν τα τσιγάρα

έγκυες: δηλητήριο το παθητικό κάπνισμα

αμετανόητοι οι καπνιστές