Νέο «σαφάρι» ελέγχων για το κάπνισμα. Που θα χτυπήσουν οι ελεγκτές;

  • Iatropedia
Ξαναρχίζουν οι έλεγχοι για το κάπνισμα προκειμένου εν μέσω κρίσης να συγκεντρωθούν χρήματα από το λεγόμενο «τσιγαρόσημο» που θα έπρεπε να είχαν προμηθευτεί οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης για να επιτρέπουν το τσιγάρο αλλά και για εκείνους που παρανομούν. Για πού θα το βάλουν πρώτα οι «ράμπο» υγείας;

Οι πολυσύχναστες περιοχές όπου υπάρχουν δεκάδες καφέ και μπαρ, αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο στόχαστρο των επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) αλλά και των δημοτικών αστυνομικών και των υπολοίπων σωμάτων που έχουν αναλάβει τους ελέγχους για το κάπνισμα.

Μεταξύ των πρώτων περιοχών που θα επισκεφθούν οι «ράμπο» αναμένεται να είναι το Ψυχικό, το Κολωνάκι αλλά και η Κηφισιά καθώς επίσης και οι περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένα πολλά κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική.

Στο μικροσκόπιό τους θα μπουν κυρίως όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν προμηθευτεί το «τσιγαρόσημο» που εκδίδεται από τις εφορίες ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση του μαγαζιού τους να επιτρέπουν νομίμως στους πελάτες τους να καπνίζουν.

Η εντολή που έδωσε ο υπουργός Υγείας προς τις αρμόδιες αρχές άλλωστε ήταν σαφής: «Ξεκινήστε ελέγχους και εισπράξτε πρόστιμα».

Πάντως οι ελεγκτές δε θα εστιάσουν σε μεγάλο βαθμό σε καταστήματα που φιλοξενούν …θεριακλήδες καθώς υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος εν μέσω κρίσης να βάλουν και λουκέτο.

Από το τσιγαρόσημο ο υπουργός Υγείας ευελπιστεί μέσα στο 2012 να εισπράξει κοντά στα 35 με 40 εκατ. ευρώ αν πάνε όλα καλά. Στο 2011 πάντως οι εισπράξεις μάλλον …πάτωσαν καθώς στα ταμεία μπήκε οριακά ένα εκατομμύριο.