Νέο σαφάρι ελέγχων για μαϊμού τυφλούς και ανάπηρους!

  • Iatropedia
Μπορεί κυβέρνηση να μην έχει ακόμη η χώρα, εξακολουθεί όμως να έχει τυφλούς που βλέπουν και βελόνι από… χιλιόμετρα, κουτσούς που τρέχουν σαν τον …άνεμο και κωφάλαλους που ακούνε και τον κάθε ψίθυρο.

Καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους πραγματικούς δικαιούχους φέρνουν οι μαϊμού ανάπηροι καθώς οι κατάλογοι δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρισθεί. Προκειμένου να μην εισπράξουν οι παράνομοι επιδοματούχοι άλλο ένα μηνιαίο ποσό, το υπουργείο Υγείας καθυστερεί την καταβολή των επιδομάτων και στους κανονικούς αναπήρους δημιουργώντας τους όμως σοβαρά προβλήματα στην επιβίωση.

Είναι ενδεικτικό ότι το προνοιακό επίδομα του Απριλίου δε θα δοθεί αύριο 15 Μαΐου αλλά 15 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν το σαφάρι ελέγχου σε διάφορες περιοχές προκειμένου να βρεθούν όσοι παράνομα εισπράττουν επιδόματα πρόνοιας ενώ είναι καθόλα υγιείς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που εντόπισαν οι επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στην Αλεξανδρούπολη.

Βρήκαν κύκλωμα που σε εισέπραττε επιδόματα στο όνομα 35 παιδιών τα οποία εμφανίζονταν ως κωφάλαλα. Ωστόσο τα παιδιά άκουγαν και μιλούσαν κανονικά γεγονός που έπεσε στην αντίληψη των δασκάλων τους.

Ο υφυπουργός Πρόνοιας Μ.Μπόλαρης επιβεβαίωσε ότι το κύκλωμα αντιλήφθηκαν ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά ενώ επεσήμανε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά και σε άλλες περιοχές ώστε να εντοπισθούν ανάλογα κυκλώματα.

Να σημειωθεί ότι στην απογραφή των δικαιούχων που έγινε, πάνω από 40.000 άτομα δεν πήγαν να απογραφούν. Αυτομάτως τους διεκόπη η καταβολή των επιδομάτων ενώ τους ζητούνται και να επιστρέψουν όσα παράνομα είχαν πάρει τα τελευταία χρόνια.