Νέο νοσοκομείο στο ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Για να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των ναυτικών που διαμαρτύρονταν το τελευταίο διάστημα, το υπουργείο Υγείας τους υποσχέθηκε (κατά τη διάρκεια συμφωνίας της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ), ότι θα ανοίξει το νοσοκομείο τους το οποίο παρέμενε κλειστό για περίπου δύο δεκαετίες. Το νοσοκομείο αναμένεται να αξιοποιηθεί τόσο για τους ασφαλισμένους που ανήκαν στον οίκο Ναύτου όσο και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Την υπόσχεση ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου έδωσαν στους εκπροσώπους της Π.Ν.Ο υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. «Θα σας ανοίξουμε το νοσοκομείο σας το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια», ήταν η υπόσχεση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκου Σουλιώτη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, κ. Αντώνης Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Κυριάκος Σουλιώτης με εκπροσώπους της Π.Ν.Ο. ανακοινώθηκε πως οι παροχές αλλά και οι υπηρεσίες που θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου από τον ΕΟΠΥΥ – που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα παροχών υπηρεσιών Υγείας σήμερα- θα είναι αντίστοιχες με αυτές τις οποίες απολάμβαναν οι ασφαλισμένοι μέχρι και πρόσφατα.

Ενδεικτικό των προθέσεων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και του ΕΟΠΥΥ είναι το γεγονός, ότι θα αξιοποιηθούν άμεσα: νοσοκομείο του Οίκου Ναύτου, το οποίο δεν λειτουργεί επί σειρά ετών, καθώς και εργαστήρια και υποδομές του Ταμείου προς όφελος των ασφαλισμένων.