Νέο μαχαίρι για υπερωρίες στα νοσοκομεία! Πόσο κόβονται

  • Iatropedia
Μπορεί πολλοί εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι για υπερωρίες και νυχτερινά που έχουν κάνει ήδη τους προηγούμενους μήνες, αντίστοιχα και οι γιατροί με τις εφημερίες, όμως η τρικομματική κυβέρνηση σε συνεργασία πάντα με την τρόικα, δε διστάζει να περιορίζει και πάλι το κονδύλι.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία το κονδύλι για πρόσθετες αμοιβές για αργίες και νυχτερινά περιορίζονται και πάλι δραστικά.

Ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει νέες κατά 35% περικοπές του κονδυλίου για το μη ιατρικό προσωπικό.

Οι περικοπές αυτές εμφανίζονται στην δημοσιοποίηση και κατανομή των κονδυλίων του Υπουργείου Υγείας του προϋπολογισμού του 2013 στην απόφαση ΔΥ5α/οικ114787 και είναι συνέχεια προγενέστερων περικοπών 2010 – 2012 κατά 40%.

Να σημειωθεί ότι το 2012 με τις μειωμένες πιστώσεις υπάρχουν Νοσοκομεία που αδυνατούν να καλύψουν την πληρωμή δεδουλευμένων από 1 έως και 6 μήνες, ενώ σε αρκετά Νοσοκομεία υπάρχουν εκκρεμότητες και από παρελθόντα έτη.

Η κακή…μέρα φαινόταν ήδη από το μνημόνιο καθώς αρχικά είχαν εγγραφεί πιστώσεις 90 εκατ. ευρώ από 99 εκατ. ευρώ το 2012. Όμως στις κατανομές του Υπουργείου τελικά διατέθηκαν 58 εκατ. ευρώ.

Η νέα περικοπή αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στο ΕΣΥ με τα νοσοκομεία να μη μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά.