Νέο κρούσμα βίας σε νοσοκομείο: Αυτή την φορά θύματα ήταν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καλαμάτας

  • Iatropedia
Έκκληση τους πολίτες να κατευθύνουν την οργή τους ενάντια σε αυτούς που προκάλεσαν την υγειονομική κρίση και όχι ενάντια στους σκληρά εργαζόμενους γιατρούς του ΕΣΥ, κάνουν οι γιατροί μετά από ένα ακόμα περισατικό βίας σε νοσοκομείο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα πολιτών που χάνονατς την υπομονή τους επιτίθενται λεκτικά και σωματικά σε γιατρούς που εφημερεύουν στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ… Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του ιδρύματος, την περασμένη Παρασκευή και την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές αντιμετώπιζαν ένα βαρύ περιστατικό, συγγενείς άλλων ασθενών βιοπράγησαν κατά μέλους της ασφάλειας.

Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση με προπηλακισμούς πολλών γιατρ΄πων και νοσηλευτών…

“Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, ταλαιπωρημένοι σε ένα σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση, επιτίθενται πια σε ό,τι έχει απομείνει”, σημειώνουν οι γιατροί.

Και ζητούν από την Πολιτεία να αντιμετωπίσει με γοργούς ρυθμούς και αποτελεσματικότητα την ανθρωπιστική κρίση καλύπτοντας άμεσα τα τεράστια κενά σε γιατρούς,νοσηλευτές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ζητούν, επίσης, από την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους,