Νέο επαναστατικό προϊόν επουλώνει τα σημάδια από την ακμή

  • Iatropedia
Το πρώτο ενέσιμο προϊόν για την αποκατάσταση ουλών από ακμή, μια από τις συνηθέστερες δερματικές διαταραχές, είναι ήδη γεγονός μετά την πρόσφατη έγκρισή του από την αμερικανική FDA.

Βασισμένο στο κολλαγόνο βοοειδών, το BellaFill της Suneva Medical Inc. ουσιαστικά «γεμίζει» τα βαθουλώματα στο δέρμα που αφήνει η ακμή, απαλύνοντας τις ουλές που ταλαιπωρούν σχεδόν το 95% των πασχόντων. Τα αποτελέσματα παρομοιάζονται με αυτά του μπότοξ ενώ το νέο προϊόν ενδείκνυται για άτομα άνω των 21 ετών.

Τα αποτελέσματα σε όσους έκαναν δοκιμαστική χρήση του BellaFill για διάστημα ενός έτους ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς μέχρι σήμερα η θεραπεία της ακμής παραμένει άπιαστο όνειρο για τις φαρμακοβιομηχανίες ενώ η αντιμετώπιση των ουλών που αφήνει, ειδικά στις βαριές περιπτώσεις, με την χρήση λέιζερ ή ενέσιμων σκευασμάτων χαρακτηριζόταν από περιορισμένη επιτυχία αφού δεν διαρκούσε πολύ ή ενείχε παρενέργειες.

Αρχικά, το προϊόν της Suneva όταν βγήκε στην αγορά το 2006 είχε στόχο την εξάλειψη των «ρυτίδων γέλιου» αλλά η νέα χρήση του υπόσχεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ζήτηση. Ωστόσο και στον νέο του ρόλο το προϊόν δεν θα είναι φθηνό, με το κόστος του να υπολογίζεται στις 2.500 δολ. για πέντε σύριγγες. Όσο για την δοσολογία, εξηγούν οι άνθρωποι της εταιρίας, αυτή θα εξαρτάται ανάλογα με την περίπτωση.

Αναλυτές της αγοράς παραδέχονται ότι το BellaFill καλύπτει ένα κενό στην συγκεκριμένη αγορά, αν και εκφράζουν επιφυλάξεις επικαλούμενοι την απροθυμία ιατρών να γράφουν θεραπείες με προϊόντα βασισμένα σε ζωϊκά λίπη και διερωτώμενοι κατά πόσο μόνιμα θα είναι τα αποτελέσματά του εφόσον η ελαστικότητα του δέρματος αλλάζει με τον χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι επιδεινώνει την ακμή;

Πως μπορεί να θεραπευτεί η ακμή χωρίς φάρμακα;