Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων υπό έκδοση με τα προβλήματα ορατά στην γενική ανακοστολόγηση…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δελτίων Τιμών Νέων Φαρμάκων Αναφοράς, αλλά και δελτίο Νέων Υβριδικών και Γενοσήμων, αναρτήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον υπουργός Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να έχει υπέγραψε επίσης τις δύο απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις που συνοδεύουν τα δελτία. Η γνεική ανακοστολόγηση όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι ως εκ τούτου θέμα ημερών ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμη […]

Δελτίων Τιμών Νέων Φαρμάκων Αναφοράς, αλλά και δελτίο Νέων Υβριδικών και Γενοσήμων, αναρτήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον υπουργός Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να έχει υπέγραψε επίσης τις δύο απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις που συνοδεύουν τα δελτία.

Η γνεική ανακοστολόγηση όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι ως εκ τούτου θέμα ημερών ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμη και υπό υπογραφή εδώ και αρκετές ημέρες.

Η Επιτροπή Τιμών του υπουργείου έχει κάνει κάποιες προτάσεις αλλά ο υπουργός φαίνεται προβληματισμένος με κάποια σημεία αυτών καθώς από την μία πλευρά πρέπει να λάβει υπόψη τις δεσμεύσεις του σύμφωνα με το τελευταίο μνημόνιο χωρίς ωστόσο να μπει σε κίνδυνο η επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Μην ξεχνάμε ότι κάποια κινδυνεύουν να αποσυρθούν από την ελληνική αγορά κι άλλα να προτιμάται να τα στέλνουν στο εξωτερικό με τις παράλληλες εξαγωγές.

Με τη δημοσίευση της Υ.Α. που θα εφαρμόζει τις νέες τιμές των Φαρμάκων, θα πρέπει να περάσουν 30 ημέρες για τις φαρμακαποθήκες και 45 ημέρες για τα Φαρμακεία για να μπουν σε ισχύ.