Νέο δελτίο Τιμών: Δυναμική αναμένεται η απάντηση της ΠΕΦ

  • Iatropedia
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) οι λίστες με τις νέες τιμές ώστε να υποβληθούν παρατηρήσεις και ενστάσεις από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.  Από την Πέμπτη, έχει ενεργοποιηθεί εξάλλου η online εφαρμογή για την υποβολή των παρατηρήσεων. Η αποστολή παρατηρήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε έντυπη μορφή δεν θα γίνεται δεκτή.   Η διαδικασία των ενστάσεων θα είναι οριακά 3ήμερη, καθώς ξεκινά το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώνεται την Κυριακή.   Η απάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας σχετικώς με τα όσα επιχειρούνται στο ελληνικό φάρμακο αναμένεται σύντομα...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η γενική ανακοστολόγηση εκκρεμεί από τον Ιανουάριο και οι Θεσμοί πιέζουν προβάλλοντάς την ως προαπαιτούμενο για την δόση…

Με τις φαρμακοβιομηχανίες να βλέπουν ωστόσο το τιμολογιακό καθεστώς να αλλάζει ανά λίγους μήνες και τώρα να επιχειρείται νέα μείωση στις τιμές των ελληνικών γενοσήμων και off patent φαρμάκων, η ατμόσφαιρα μυρίζει …μπαρούτι!

Έχει προηγηθεί την προηγούμενη τετάρτη η ανάρτηση από τον ΕΟΦ των τελικών προτεινόμενων τιμών των νέων γενόσημων, νέων υβριδικών φαρμακευτικών προϊόντων και των αιτήσεων συγκατάθεσης για τα οποία εκκρεμούσαν αιτήσεις προς τιμολόγηση, οι οποίες αποστέλλονται και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.

Η διοίκηση του ΕΟΦ ευχαριστεί τις εταιρείες για την συμβολή τους στην διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε και τη συνεργασία τους σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας.