«Νεκρώνει» σήμερα το ΕΣΥ

  • Iatropedia
Σε γενική απεργία βρίσκονται σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Δυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι ασθενείς που θα επισκεφθούν τις δημόσιες μονάδες υγείας εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει το προσωπικό του ΕΣΥ, οι γιατροί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία καθώς όπως τονίζει: «Ο προϋπολογισμός που βρίσκεται ήδη προς ψήφιση στη Βουλή είναι κι ένας ακόμη σημαντικός λόγος να συμμετάσχουμε στην απεργία. Πρόκειται για προϋπολογισμό που θα βυθίσει στο σκοτάδι την ελληνική κοινωνία και θα περικόψει δραματικά τις δαπάνες υγείας».

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, από την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε αποχή καλεί τα μέλη του και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ)

σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την διάλυση της Δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού. Τα κλαδικά όργανα των γιατρών (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ,ΟΕΝΓΕ,κ.ά) καλύπτουν την συμμετοχή των γιατρών στην απεργία.