Νέες εντολές ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς! Έκτακτη σύσκεψη για ραντεβού και εξετάσεις

  • Iatropedia
Φρένο στα διάφορα κόλπα που εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα αρκετοί γιατροί για να εισπράττουν αμοιβή από τους ασθενείς επιχειρεί να βάλει ο ΕΟΠΥΥ. Έκτακτη σύσκεψη.

Στους ασθενείς είναι γνωστό. Πολλοί γιατροί επικαλούνται ότι έχουν κλείσει ήδη τα πρώτα 200 ραντεβού και ζητούν αμοιβή για την εξέτασή τους. Στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ήταν μάλλον μια …άγνωστη υπόθεση.

Όμως οι καταγγελίες φθάνουν η μία μετά την άλλη στα γραφεία του Οργανισμού γι αυτό και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καλεί τους επικεφαλής των υγειονομικών μονάδων για να δώσει νέες οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του υγειονομικού προσωπικού. Οδηγίες που φυσικά αφορούν και τους ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το φορέα.

Σε ότι αφορά τις υγειονομικές μονάδες, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ότι αρκετοί γιατροί καθυστερούν σκοπίμως να δούνε ασθενείς επικαλούμενοι φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα πολλοί άρρωστοι νε περιμένουν ώρες για να εξετασθούν.

Αντίστοιχα σε αρκετά ιατρεία πολλοί ιδιώτες γιατροί ισχυρίζονται ήδη από τις πρώτες ημέρες του μήνα ότι έχουν κλείσει το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων και ζητούν το αντίτιμο της εξέτασης.

Οι καταγγελίες που φθάνουν στη Λεωφόρο Κηφισίας πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και όπως φαίνεται δεν υπάρχει ακόμη τρόπος να ελεγχθούν οι γιατροί.

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ισχυριζόταν ότι θα είχε τη δυνατότητα να ελέγχει ηλεκτρονικά την όλη διακίνηση των ασθενών στα ιατρεία, στην πράξη αυτό δε συνέβη ποτέ.

Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος διαμηνύει ότι θα υπάρξουν ποινές για όσους παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη και δεν εξετάζουν δωρεάν τους ασθενείς.