Νέα ταλαιπωρία για ασθενείς: Τέλος και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αφού το χορό των επισχέσων αναμένεται να σύρουν και οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών ζητώντας την άμεση καταβολή των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους κλινικούς – κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια.

Σύμφωνα με στοιχεία ο οργανισμός οφείλει στους γιατρούς

το 10 % όλων όσων έχουν πληρωθεί, ήτοι επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012

4 μήνες του 2013 σε πράξεις (9ος-10ος-11ος-12ος) και

3 μήνες του 2014 σε πράξεις (4ος-5ος-6ος).

Επίσης όπως σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ “Σαν να μην έφτανε αυτό ο ΕΟΠΥΥ παρουσίασε προσχέδιο νέας σύμβασης η οποία ουδέποτε συζητήθηκε με τους συμβεβλημένους ιατρούς παρά τις δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργού Υγείας για διάλογο. Το συγκεκριμένο προσχέδιο σύμβασης κρίνεται απαράδεκτο στο σύνολό του και ΜΟΝΟ ως ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ και λεόντειο μπορεί να χαρακτηρισθεί, περιέχει μόνο υποχρεώσεις από πλευράς ιατρών χωρίς απολύτως καμία υποχρέωση από πλευράς ΕΟΠΥΥ”

Συγκεκριμένα όπως λένε οι γιατροί:

''Δεν προκαθορίζεται ο αριθμός των επισκέψεων, ιδιαίτερα μετά την είσοδο στον ΕΟΠΥΥ νέων συναδέλφων, ενώ στο 6/μηνο, ανάλογα με το επίπεδο του πενιχρού κλειστού προϋπολογισμού, δίνεται η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να μειώσει την αξία της ιατρικής επίσκεψης από τα 6,5 ευρώ καθαρά που είναι σήμερα”.