Νέα συνθετικά ναρκωτικά σαρώνουν την Ευρώπη! Οι κίνδυνοι του διαδικτύου

  • Iatropedia
Όλο και νέους τρόπους διακίνησης ναρκωτικών εφευρίσκουν οι επιτήδειοι καθώς πλέον έχουν …ανακαλύψει και το διαδίκτυο όπου και προωθούν τις συνταγές του θανάτου.

Την ανησυχία τους για τους νέους τρόπους διακίνησης ναρκωτικών και ειδικά των συνθετικών ναρκωτικών εκφράζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται ανοδική τάση στη διάδοση συνθετικών ναρκωτικών τα οποία διακινούνται και μέσω ίντερνετ.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) μια νέα ουσία κάνει την εμφάνιση της κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα έντονη είναι πια η διακίνηση των συνθετικών ναρκωτικών αλλά και των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Την ίδια ώρα οι νέες τεχνολογίες όπως το διαδίκτυο έχουν οδηγήσει σε νέες μορφές διακίνησης των ναρκωτικών.

Και το ζήτημα είναι πως οι ειδικοί ανησυχούν επειδή ενώ ο αριθμός θανάτων από ηρωίνη μειώνεται, αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τη χρήση συνθετικών οπιοειδών.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την περσινή χρονιά αναφέρθηκαν μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε., 81 νέες ψυχοδραστικές ουσίες, οι περισσότερες συνθετικά κανναβινοειδή. Έτσι οι ειδικοί παρακολουθούν πλέον στενά τη διακίνηση 350 ουσιών ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τη φετινή χρονιά έκαναν την εμφάνισή τους 35 νέες συνθετικές ουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελικά μας…ψεκάζουν! Έρχεται ο πόλεμος κατά των κουνουπιών

Υπ.Υγείας προς γιατρούς ΠΕΔΥ: «Τώρα 8ωρο! Μετά αξιολόγηση»

Εξώδικο γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ κατά Μπέζα για το 8ωρο! Τι υποστηρίζουν

Μπλοκάρει η αξιολόγηση στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι