Νέα συνεργασία του Ογκολογικού Παίδων με νοσοκομείο του εξωτερικού

  • Iatropedia
Τρόπους συνεργασίας αναζητούν από το Γ.Ν. Παίδων "Η Αγία Σοφία" και το "Princess Maxima Center for Pediatric Oncology" της Ολλανδίας. H Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας είχε ευαισθητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή που η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη της μίλησε για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και το πρόγραμμα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ για την αδελφοποίηση της Μονάδας με μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού. Πρότεινε λοιπόν στην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των δυο νοσοκομείων.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Dr. Hanneke De Ridder και του καθηγητή Rob Pieters του «Princess Maxima», στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», έπειτα από πρωτοβουλία της Βασίλισσας της Ολλανδίας, η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε ότι «είναι μεγάλη μας τιμή να σας υποδεχόμαστε εδώ σήμερα και χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε να σας εκφράσουμε από κοντά ένα από καρδιάς «ευχαριστώ» για το μεγάλο ενδιαφέρον σας στο έργο μας και για την προθυμία σας να δώσουμε τα χέρια για να χτίσουμε μια στέρεη γέφυρα συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των παιδιών».

Κι αφού παρουσίασε στους επισκέπτες το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ και τους ξενάγησε στους χώρους του νοσοκομείου, ευχήθηκε να τοποθετηθεί σύντομα στον Χάρτη Ειρήνης και Ελπίδας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων η σημαία της Ολλανδίας, πλάι στις σημαίες της Τουρκίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Κύπρου, του Αζερμπαϊτζαν, της Σερβίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, χώρες με τα νοσοκομεία των οποίων ήδη συνεργάζεται η Ογκολογική Μονάδα Παίδων.