Νέα «σφαγή» Άδωνι-Λουράντου για τα φάρμακα! Τα πολυτελή σπίτια και η φορολογική δήλωση 1 εκατ.ευρώ

  • Iatropedia
Άναψαν και πάλι τα αίματα μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου με αφορμή τις αυξήσεις στη συμμετοχή των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν για άλλη μια φορά Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Λουράντος με αφορμή την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για τα πρωτότυπα φάρμακα.

Οι τελευταίες ρυθμίσεις στα φάρμακα και ο καθορισμός της ασφαλιστικής τιμής (τιμής αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ) έφερε και πάλι τους δύο άνδρες στα άκρα.

Σε τηλεοπτική τους εμφάνιση στο κανάλι «Ε» αλληλοκατηγορήθηκαν για το θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Κώστας Λουράντος κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι με τις τακτικές του αυξήθηκε η συμμετοχή των ασθενών στην αγορά φαρμάκων ενώ ταυτόχρονα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) άρχισαν να αυξάνουν την τιμή τους μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις Άδωνι με την απελευθέρωση των πωλήσεων σε φαρμακεία που θα ανοίξουν μέσα στα σούπερ μάρκετ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανταπάντησε πως η συμμετοχή αυξήθηκε μόνο στα πρωτότυπα φάρμακα την ώρα που υπάρχουν δεκάδες γενόσημα διαθέσιμα τα οποία μπορεί να επιλέξουν οι ασθενείς.

Τότε ήταν που η συζήτηση …ξέφυγε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει στον Κώστα Λουράντο: «Δε δικαιούσαι να το παίζεις εργατοπατέρας».

Ο κ.Γεωργιάδης εξακόντισε σοβαρές κατηγορίες κατά του προέδρου των φαρμακοποιών λέγοντας πως η φορολογική του δήλωση περιλαμβάνει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ. «Θα λογοδοτήσεις» ανταπάντησε ο κ.Λουράντος.

Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν περιορίσθηκε σε ατό καθώς σε ιδιαίτερα εκνευρισμένο ύφος κατηγόρησε τον Κώστα Λουράντο για υπερπολυτελή ζωή. Όπως είπε: «Να δει ο κόσμος το σπίτι του Λουράντου και να δει και το δικό μου που δουλεύω από τα 15 μου χρόνια».

Βέβαια για την… ταμπακιέρα ουδείς ουσιαστικός λόγος καθώς οι ασθενείς καλούνται για άλλη μια φορά να αυξήσουν τα ποσά που πληρώνουν από την τσέπη τους δεδομένου πως η διαφορά μεταξύ τιμής αποζημίωσης και λιανικής τιμής φαρμάκου αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που οι δύο άνδρες συνευρέθηκαν σε αντίστοιχα έντονο διάλογο ήταν στο στούντιο του iatropedia όπου και πάλι αντάλλαξαν πυρά.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη τους στο στούντιο του iatropedia.

«Σκοτωμός» στο studio του iatropedia μεταξύ Άδωνι-Λουράντου! Άδωνις:»Δεν είναι τρίχες τα όσα πετύχαμε»! Λουράντος: «Παραιτηθείτε»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα φάρμακα ελεύθερα χωρίς συνταγή! Αυξήθηκαν τα ΜΗΣΥΦΑ

Γιατροί πρώην ΕΟΠΥΥ κατά κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Τι ζητούν

Το δυσκίνητο ΠΕΔΥ του Άδωνι! Χωρίς γιατρούς και εργαστήρια οι μονάδες

Ακριβό μου Depon! Οι κρυφές αυξήσεις στα φάρμακα χωρίς συνταγή