Νέα σελίδα στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της χώρας μας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέα σημαντική σελίδα, στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της χώρας μας, σηματοδοτεί η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού), που πραγματοποιήθηκε. Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε για τη θέση του προέδρου τον κ. Γεώργιο Πατούλη, του Αντιπροέδρου τον κ. Βλαχούση Αντώνιο, του Γραμματέα τον κ. Μαμαλάκη Πέτρο και του Ταμία τον κ. Μελέτη Παναγιώτη.

 

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ, έχει πρωτοστατήσει στην ανάδειξη της χώρας μας, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας και στην εκπόνηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου, για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου. Είναι εμπνευστής, μια σειράς δράσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο που κατάφεραν να αναδείξουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, σε αυτόν τον τομέα.

Αξιοποίησε τη συνεργασία της Ελληνικής ομογένειας, για τη διοργάνωση διημερίδων – που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης-, με θέμα τον τουρισμό υγείας της χώρας μας, σε πόλεις της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας. Έχει επιτύχει ισχυρές συμμαχίες που αποτυπώθηκαν σε πρωτόκολλα συνεργασίας, με σημαντικούς πολιτικούς και  οικονομικούς  παράγοντες ανά τον κόσμο. Είναι ιδρυτής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας που έχουν στόχο τη συνένωση όλων των δυνάμεων του ελληνισμού και της επιστημονικής κοινότητας, για την προώθηση του εθνικού στόχου, της ανάπτυξης του τουρισμού υγείας.

Δράσεις

Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. (Greek Medical Tourism Council),έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δράσεις, για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα και τη συνεργασία με διεθνείς ομοειδείς οργανισμούς, Επιτροπές, Φορείς της Ε.Ε. και κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας και άλλων χωρών. Εταιρείες από τους κλάδους της Υγείας, του Τουρισμού, των Πιστοποιήσεων, των Συμβούλων Επιχειρήσεων, της Ασφάλισης και της Διαφήμισης, συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση της Ελληνικής Αγοράς του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα προώθησης του Τουρισμού και της Υγείας.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο πρόεδρος του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο Τουρισμός Υγείας θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Στόχος μας  είναι  να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της Ελλάδος, σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο. Με συστηματική προσπάθεια και στρατηγικό σχέδιο πιστεύουμε ότι θα βάλουμε την Ελλάδα ψηλά, στον χάρτη του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση. Το ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ  θα συνεχίσει και θα διευρύνει  το σημαντικό του έργο, ανοίγοντας νέους δρόμους και υπηρετώντας το εθνικό μας στόχο».

Το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ. με θητεία έως 20.02.2021, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος

. ΒΛΑΧΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Αντιπρόεδρος

. ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Γραμματέας

. ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ταμίας

Μέλη:

.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

.ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

.ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

.ΚΑΤΣΑΠΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

.ΚΟΚΟΡΟΤΣΙΚΟΣ ΠΑΡΙΣ

. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

. ΚΥΡΙΑΚΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

. ΝΤΑΛΕΚΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

. ΠΑΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

.ΠΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

. ΣΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

. ΤΖΕΡΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ