Νέα παράταση από τον ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή των ιατροτεχνολογικών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παράταση έως τις 7 Μαρτίου δόθηκε τελικά από τον ΕΟΠΥΥ για την πλήρη ισχύ της νέας διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών για την αποζημίωση υγειονομικού υλικού, θεραπευτικών μέσων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής. Το νέο σύστημα δυστυχώς έχει ακόμα πολλές αδυναμίες.

Η νέα παράταση δίνει ο ΕΟΠΥΥ στην ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών του Ιανουαρίου για την αποζημίωση υγειονομικού υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο μηχανογραφικό σύστημα eΔΑΠΥ, ήταν μονόδρομος!

Η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση ότι ενώ η υποβολή των δαπανών κάθε μήνα μέχρι την 20ή του επόμενου μήνα, «ειδικά για την υποβολή του μηνός Ιανουαρίου 2017, η προθεσμία παρατείνεται έως και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017».

Η παράταση προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να υπάρξει ο χρόνος  να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει …κενά και αδυναμίες.

Μάλιστα για την ομολαοποίηση της κατάστασης οι εργασίες που πρέπει να γίνουν προτάθηκαν από κοινή Ομάδα Εργασίας του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) που συγκροτήθηκε για τον λόγο αυτό.

Η νέα προθεσμία αφορά τα εξής υλικά:

Επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες – ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές, συσκευές οξυγονοθεραπείας, καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής.