Νέα κονδύλια από την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου για τους μετανάστες

  • Iatropedia
Τριμελές κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον πρόεδρο του Οργανισμού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό προκειμένου να στηριχθούν με περαιτέρω χρηματοδότηση, οι ανθρωπιστικές δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην εντεινόμενη κρίση της μεταναστευτικής- προσφυγικής ροής.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η Διεθνής Ομοσπονδία έχει ήδη χρηματοδοτήσει με ποσό ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για 4 μήνες (Μάιος – Σεπτέμβριος 2015) το οποίο ήδη καλύπτει 10.000

επωφελούμενους, σε νησιά που αντιμετωπίζουν εντονότερα την μεταναστευτική -προσφυγική ροή.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής για τις ανάγκες που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό και οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν θετικά για την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη του Οργανισμού, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ακολούθησε συνάντηση όλων με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία ενημέρωσε για τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες που έχουν προκύψει σε όλη την ελληνική επικράτεια και τόνισε την ήδη σημαντική συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού

Σταυρού στο πρόβλημα αλλά και την ανάγκη περαιτέρω στήριξής του από το Διεθνή

Οργανισμό.

Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου και του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. στον Ελαιώνα όπου υπάλληλοι και εθελοντές του Οργανισμού βρίσκονται εκεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, προσφέροντας ανθρωπιστικές υπηρεσίες στις ευπαθείς ομάδες μεταναστών-προσφύγων.