Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για «παράτυπη» μετακίνηση γιατρού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, "μετακινείται ο συντονιστής διευθυντής του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας (αυτός που χειρούργησε με Πολάκη στη Ζάκυνθο) και κλείνουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Μετακινείται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να έχει ανάγκη, αφού διαθέτει τρεις διευθυντές χειρουργούς".

Διαβάστε την αναλυτική ενημέρωση από την ΠΟΕΔΗΝ:

Ο κος Τσίπρας και ο κος Πολάκης κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια όσον αφορά τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις.

Σιχαίνονται λένε τα ρουσφέτια, τους βολεμένους και τις εξυπηρετήσεις. Το αποδεικνύουν στη Κυπαρισσία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Θυμάστε τους γιατρούς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που χειρούργησαν τρεις περιφερόμενους ασθενείς στη Ζάκυνθο, μαζί  με τον κο Πολάκη;

Ο ένας εκ των τριών ήταν ο κος Καλοφωλιάς Παναγιώτης Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργός του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Είναι ο γιατρός που συντόνισε την όλη επιχείρηση στη Ζάκυνθο. Άραγε τα έκανε όλα αυτά για να σώσει το Νοσοκομείου Ζακύνθου;

Απεδείχθη όχι!!!

Το σόου εξαργυρώθηκε.

Ο κος Καλοφωλιάς μετακινήθηκε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ  27/6/2017 τυπικά για τρεις μήνες, αλλά επί της ουσίας για πάντα, όπως ο ίδιος διαδίδει στο Νοσοκομείο!!!

Ο Πολάκης πάνω από το νόμο.

Γράφουν τους νόμους στα παλαιά τους παπούτσια!!!

Ο κος Καλοφωλιάς κατέχει οργανική θέση γιατρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και είναι Συντονιστής Διευθυντής. Εκ του νόμου απαγορεύεται με μετακίνηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας να καταλάβει θέση Συντονιστή Διευθυντή. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας διαθέτει τρεις Διευθυντές χειρουργούς ιατρούς. Τώρα θα γίνουν τέσσερις. Η Κυπαρισσία κανέναν. Πως είναι δυνατόν να εδρεύει ο κος Καλοφωλιάς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να ασκεί καθήκοντα Συντονιστή Διευθυντή στο Χειρουργικό Τομέα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, όπου η παρουσία του πρέπει να είναι καθημερινή και αδιάλειπτη;

Πρωτόγνωρα πράγματα. Επιστημονικά Υπεύθυνο Χειρουργείων εξ’ αποστάσεως. Κάποιες εφημερίες που θα συνεχίσει να κάνει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι για ξεκάρφωμα. Μόνο τον μήνα Ιούλιο.

Μάλιστα οι μισές από τις εφημερίες του κου Καλοφωλιά είναι χωρίς να είναι καλυμμένος ο Αναισθησιολογικός τομέας, ελλείψει Αναισθησιολόγων.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας. Βάζουν λουκέτο στο Χειρουργικό τομέα τώρα το καλοκαίρι που αυξάνεται η κίνηση, λόγω κάλυψης τουριστικών προορισμών  με μεγάλη επισκεψιμότητα (περιοχές Ζαχάρως έως τον Μάραθο).

Ο Χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κλείνει επειδή απέμειναν δύο ιατροί Χειρουργοί Επιμελητές Β  (ένας μόνιμος γιατρός του ΕΣΥ και ένα Επικουρικός) που απαγορεύεται να χειρουργούν χωρίς παρουσία Επιστημονικά Υπευθύνου, που κατά το νομό ασκείται από χειρουργό γιατρό Διευθυντή ή Επιμελητή Α.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν τρεις Διευθυντές χειρουργοί και ένας Επιμελητής Α Χειρουργός. Γιατί τέτοια πρεμούρα να μετακινηθεί ο κος Καλοφωλιάς. Ποιες  ανάγκες θα καλύψει στην Καλαμάτα; Δεν διστάζουν για το βόλεμα κάποιου να κλείσουν ένα ολόκληρο Νοσοκομείο.

Εξ αποστάσεως επιστημονική κάλυψη δεν γίνεται. Είναι πρωτοφανές φαινόμενο.

Ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ή θα συνεχίσει να λειτουργεί  παράνομα ή θα κλείσει. Αυτές είναι οι επιλογές Πολάκη!!! Ουαί και αλλοίμονο αν συμβεί κάτι σε ασθενή.

Το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά. Εάν διακομισθεί έκτακτο περιστατικό (πχ οξεία κοιλία) πως θα προλάβει να έρθει ο κος Καλοφωλιάς από το Νοσοκομείο Καλαμάτας;

Σας κοινοποιούμε την απόφαση μετακίνησης του κου Καλοφωλιά και τα Δελτία Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων της Κυπαρισσίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ