Νέα έρευνα για το hangover αλλάζει όσα ξέρατε γι’ αυτό

3f3974878f855d377e49a174290d0ef5.jpg
Οι “επιδρομές” στο ψυγείο ή η κατανάλωση πολλών ποτηριών με νερό μετά από μια νύχτα μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ δεν μειώνουν σε καμία περίπτωση τον πονοκέφαλο και την δυσφορία από το hangover την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με έρευνα Ολλανδών και Καναδών επιστημόνων, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο στο Άμστερνταμ.

Αντ' αυτού, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το hangover είναι απλά η μικρότερη κατανάλωση αλκοόλ..!

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 1.600 φοιτητών σχετικά με το τι τους βοηθάει να ξεπεράσουν ένα hangover, και διαπίστωσαν πως ούτε η τροφή, αλλά ούτε και το νερό έχουν κάποια ιδιαίτερα θετική επίδραση.

Μεταξύ των 826 φοιτητών από την Ολλανδία, το 54% έτρωγε φαγητό μετά την κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως λιπαρές τροφές και “βαρύ” πρωινό, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα συμπτώματα του hangover. Με τον ίδιο στόχο, περισσότερο από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων έπινε νερό ταυτόχρονα με το αλκοόλ και περισσότεροι από τους μισούς έπιναν νερό απλά πριν πάνε για ύπνο.

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι ομάδες παρουσίασαν μια μικρή βελτίωση στο πώς αισθάνονταν το επόμενο πρωί σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν πιει καθόλου νερό, δεν υπήρχε ουσιαστική διαφορά στην ένταση από το hangover που είχαν.

Έτσι, οι ερευνητές ζήτησαν από τους 789 Καναδούς φοιτητές, που συμμετείχαν στην έρευνα να πουν τους δικούς τους τρόπους για να ξεπεράσει κανείς το hangover. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι όσοι δεν είχαν καθόλου hangover το επόμενο πρωί ήταν εκείνοι που απλά είχαν καταναλώσει πολύ λίγο αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ.

Από τους φοιτητές που έπιναν πολύ, με εκτιμώμενη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα πάνω από 0,2%, σχεδόν κανείς δεν βρέθηκε να έχει γλιτώσει το hangover, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που ακολουθούσε για να το αποτρέψει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της έρευνας δρ Joris Verster, από το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης “το πόσιμο νερό μπορεί να βοηθήσει με τη δίψα και την ξηροστομία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σας απαλλάξει από την δυσφορία, τον πονοκέφαλο και τη ναυτία”.

http://www.bbc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνδυνος καρκίνου ακόμα και από την ήπια κατανάλωση αλκοόλ λένε οι επιστήμονες

Τα 6 σημεία που συσσωρεύεται το λίπος στο σώμα σας και γιατί

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends