Νέα επιδημία τα «φακελάκια» – συνελήφθη γυναικολόγος για 250 ευρώ!

  • Iatropedia
Μετά τις μειώσεις μισθών στους γιατρούς ελέω τρόικας, πολλοί γιατροί σπεύδουν πλέον να αυξήσουν το εισόδημά τους με «φακελάκια». Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός γυναικολόγου στην Τρίπολη που συνελήφθη με φακελάκι 250 ευρώ!

Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς πιάστηκε την ώρα που εισέπραττε προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 250 ευρώ για μια εγχείρηση ρουτίνας.

Ο γυναικολόγος είχε ζητήσει από τη γυναίκα που επρόκειτο να χειρουργηθεί ευθέως το ποσό με αποτέλεσμα εκείνη να ενημερώσει τις αρχές και να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ενημερώθηκε σχετικά, διερευνά το θέμα και με τη συμβολή του διοικητή του νοσοκομείου, θα προχωρήσει σε περαιτέρω ποινές στον γυναικολόγο.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης: «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε κανένα επίπεδο. Δεν μπορεί κανείς στο ΕΣΥ να ζητά ή να δέχεται αμοιβές τέτοιου τύπου. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και σε συνεννόηση με τον διοικητή θα ακολουθηθούν περαιτέρω διαδικασίες. Οι επίορκοι πρέπει να τιμωρούνται».

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας επειδή έπεσαν στην αντίληψή της κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα θα δώσει εντολή στο σώμα επιθεωρητών υγείας να προχωρήσει σε εντατικούς ελέγχους σε διάφορα νοσοκομεία αλλά και να διερευνήσει σχετικές καταγγελίες.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανό να βγουν από το συρτάρι και παλαιότερες υποθέσεις που είναι πια σκονισμένες καθώς δεν επιβλήθηκαν ποινές.