Νέα έκκληση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

amea
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, 52 ΑμεΑ με πολλαπλά προβλήματα υγείας στερούνται ακόμα και τα βασικά, όπως είναι οι πάνες ακράτειας, λόγω καθυστέρησης στην πληρωμή των νοσήλιων από τον ΕΟΠΥΥ στην δομή όπου διαμένουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

"Κάνουμε έκκληση, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Στο συγκεκριμένο οικοτροφείο – που δημιούργησαν οι ίδιοι οι γονείς των ανθρώπων που στεγάζονται εκεί – βρίσκουν θαλπωρή 52 ΑΜΕΑ συνάνθρωποι μας με σοβαρή νοητική υστέρηση (χαμηλότερη του 30% και με προβλήματα όπως αυτισμός, σύνδρομο down και πολλαπλές αναπηρίες).

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην σοβαρή καθυστέρηση της καταβολής των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ προς το οικοτροφείο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν βασικές ανάγκες όπως το κόστος αγοράς για πάνες ακράτειας. Οι συνολικές ανάγκες κάθε μήνα είναι περίπου 5,000 τεμάχια μεγέθους XL, και το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 2,500 ευρώ. Ο Σύλλογος, που έχειμη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν ζητάει χρήματα αλλά τις ίδιες τις πάνες".

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει ας έρθει σε απευθείας επαφή με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» στην διεύθυνση Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι», Αγ. Αναργύρων 1, Κάντζα Παλλήνης – 153 51.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
E-mail: info@ag-anargyroi.gr
http://www.ag-anargyroi.gr/
Τηλ: 210-6667-180
Κινητό: 6945-269-789 (κα. Ελευθερία Ζερβάκη)

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 χρόνια, έχει δεχτεί πάνω από 47,000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

 

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends