Νέα δεδομένα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με αντιπαραθέσεις αλλά και ανανέωση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κέντρο Υγείας
Νέος "αέρας" φυσάει στην ΟΕΝΓΕ που την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να εκλέξει νέο προεδρείο λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στις εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου έλαβε για πρώτη φορά περισσότερες ψήφους ο συνδυασμός του ΚΚΕ και δεύτερο βγήκε το ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Την Τετάρτη 20 Απριλίου θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ για να εκλέξει την Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία στη συνέχεια θα συγκροτηθεί σε σώμα εκλέγοντας πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα και ταμία.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ, ygeianet, «είναι αυτονόητο πως όσοι προτίθενται να διεκδικήσουν θέσεις στο προεδρείο θα πρέπει να δηλώσουν το σεβασμό τους στις αποφάσεις του Συνεδρίου, τις οποίες οφείλουν να εφαρμόσουν ανεπιφύλακτα και χωρίς αστερίσκους.

Σημειώνουμε πως μετά από συζήτηση δύο ημερών ψηφίστηκε ως απόφαση του συνεδρίου αυτούσια η πρόταση του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου (κλικ εδώ), η οποία καταγράφει ως βασικό της στόχο τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να οδηγηθούμε σε επικαιροποίηση της κλαδικήςσυμφωνίας.

Ως δεύτερο στόχο το συνέδριο θέτει την αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου.

Εάν λοιπόν δεν υπάρξει ρητή δέσμευση σεβασμού των αποφάσεων του συνεδρίου απ΄ όλες τις παρατάξεις που διεκδικούν θέση στο Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, τότε είναι προφανές πως θα οδηγηθούμε σε εκτροπή, η οποία θα κοστίσει ακριβά στο νοσοκομειακό κίνημα».

Το σχόλιο αυτό από μόνο του δείχνει ότι οι αντιπαραθέσεις δεν θα πρέπει να αποκλειστούν ως πιθανότητα μεταξύ των νεοεκλεγέντων νοσοκομειακών γιατρών. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αν οδηγήσει σε παραγωγικό αντίλογο, διαπραγμάτευση και τελικά σε έναν καλύτερο δρόμο για τους δοκιμαζόμενους τα τελευταία χρόνια νοσοκομειακούς γιατρούς.