Να αλλάξει Υπουργικές Αποφάσεις και νόμους προηγούμενων ΥΥΚΑ ζητούν από τον Π. Κουρουμπλή

  • Iatropedia
Να αλλάξει ό,τι τους εμποδίζει να ασκούν απρόσκοπτα τα επαγγέλματά τους ζητούν από το νέο υπουργό , οι επαγγελματίες Υγείας, προσπαθώντας να λύσουν τα πρόβλήματά τους τώρα που είναι αρχή...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συναντήσεις με επαγγελματίες υγείας που αναζητούν την επίλυση των προβλημάτων που τους δημιούργησαν οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥΥΚΑ έχει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Χθες σειρά είχαν οι ακτινολόγοι και οι οδοντοτεχνίτες που επιθυμούν την ακύρωση Υπουργικής Απόφασης οι πρώτοι, και άρθρου νόμου οι δεύτεροι τα οποία τους εμποδίζουν στην ίδρυση των εργαστηρίων τους. Ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε να εξετάσει τα αιτήματα και να απαντήσει εγκαίρως…

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΥΥΚΑ

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας οι εκπρόσωποι της οποίας του έθεσαν το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ/2010 (περί κριτηρίων χορήγησης αδειών σκοπιμότητας ιατρικών μηχανημάτων που εκπέμπουν ιοντίζουσες και μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες) και την κατάργηση μόνο των πληθυσμιακών κριτήριων με αποτέλεσμα να παρατηρείται αλματώδης αύξηση του αριθμού των χορηγούμενων αδειών σκοπιμότητας. Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή το ζήτημα.

Στη συνέχεια ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών. Κύριο αίτημά τους είναι η απόσυρση του άρθρου 32 «Περί αδειών οδοντοτεχνικών εργαστηρίων» του νόμου 4316/2014, καθόσον όπως τόνισαν οι ίδιοι, με το άρθρο αυτό θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αδειούχων οδοντοτεχνιτών. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''