Μποδοσάκειο Πτομελαϊδας: Περιστατικό βίας με θύμα γυναίκα γιατρό

  • Iatropedia
Ένα ακόμα κρούσμα βίας εναντίον νοσοκομειακού γιατρού και μάλιστα γυναίκας παιδιάτρου, την ώρα που αυτός εφημέρευε και προσπαθούσε να εξυπηρετήσει δεκάδες ασθενείς, έλαβε χώρα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, και συγκεκριμένα στην παιδιατρική κλινική.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Θύμα επίθεσης έπεσε η μία από τους δύο παιδιάτρους της παιδιατρικής κλινικής του Μποδοσάκειου, Στέλλα Φουντούλη, η οποία δέχθηκε ύβρεις από τον πατέρα ενός μωρού 8 μηνών από το Αντίγονο Φλώρινας.

Το βρέφος νοσηλευόταν με βρογχιολίτιδα στην κλινική αρχικά σε ένα δωμα΄τιο μόνο του. Ωστόσο, στην διάρκεια της εφημερίας η γιατρός χρειάστηκε να βάλει κι άλλα παιδάκια που έχρηζαν νοσηλείας στον θάλαμο που νοσηλευόταν το συγκεκριμένο βρέφος…

Όταν ωστόσο άρχισαν να στρώνονται κρεβάτια στον τετράκλινο θάλαμο, η μητέρα του παιδιού διαμαρτυρήθηκε επειδή χρησιμοποιούσε το ένα κρεβάτι για να ξεκουράζεται η ίδια και δήλωσε ότι θα φωνάξει τον σύζυγό της «που είναι και οξύθυμος»… Όπερ και εγένετο!

Ο σύζυγος έφτασε μαινόμενος kαι άρχισε να βρίζει και να απειλεί την παιδίατρο επειδή δεν θα έμενε κρεβάτι για να ξεκουράζεται η σύζυγός του. Απαιτούσε μάλιστα να βάλουν τα τρία άλλα παιδάκια σε άλλους θαλάμους…

Τελικά με δική του ευθύνη μάλιστα πήρε το παιδί του από την κλινική που νοσηλευόταν, χωρίς να δίνει σημασία στη γιατρό που του έλεγε ότι δεν μπορεί να πάρει το παιδί διότι έχει πυρετό και δύσπνοια. Στην προσπάθειά του μάλιστα να πάρει το παιδί τράβηξε και έβγαλε βίαια τον ορό από το χέρι του παιδιού, και τελικά όρμηξε και στην γιατρό που έσπευσε να βοηθήσει το παιδί αρπάζοντα΄ς την από το χέριμε αποτέλεσμα αυτή να υπιστεί διάστρεμμα.

Αμέσως ενημερώθηκε η ασφάλεια και η διοίκηση του νοσοκομείου και κλήθηκε η αστυνομία, ενώ η γιατρός πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκε η κακοποίηση του χεριού της και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων.

Το γεγονός τελικά κατήγγειλε στα ΜΜΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, ο οποίος ζητά επίσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταθέσει, ως οφείλει, μήνυση εναντίον του δράστη, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση επίθεσης που δέχθηκε μια Αφρικανή γιατρός στα Επείγοντα του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης τον περασμένο Φεβρουάριο.