Μπέρδεψε το ιατρικό ινστιτούτο ερευνών του ΠΙΣ με ινστιτούτο αισθητικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έγινε και αυτό! Ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος μπέρδεψε μιλώντας στη Βουλή το ινστιτούτο ερευνών που έχει ιδρύσει ο ΠΙΣ για την μελέτη διαφόρων ιατρικών κλάδων, με τα ινστιτούτα αισθητικής ή τέλος πάντων με κάποιου είδους εταιρία... Και το κατήγγειλε μάλιστα στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα της συνομιλίας τους από τα πρακτικά της Βουλής:

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Θα προχωρήσω στο άλλο άρθρο με τους ιατρικούς συλλόγους. Είστε Κυβέρνηση. Έχετε τους τέσσερις μεγαλύτερους ιατρικούς συλλόγους της χώρας. Για το ΠΙΣ θα απολογηθεί η Νέα Δημοκρατία. Εγώ δεν απολογούμαι. Για τη θέση του ΠΙΣ και τη θέση των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, να απολογηθεί εκείνη. Εγώ σας λέω, επειδή τους ξέρω τους
προέδρους και πιστεύω ότι τους έχετε δει κι εσείς έναν-έναν. Αλήθεια, το ξέρετε ότι ο Πρόεδρος του ΠΙΣ έχει κάποια εταιρεία και έχει φτιάξει κάποιο ινστιτούτο; Τα ξέρετε αυτά;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ : Ποια εταιρεία. Σοβαρά μιλάτε;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Αν δεν το ξέρετε, ο ΠΙΣ έχει ένα ινστιτούτο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ : Βεβαίως, όπως και η ΓΣΕΕ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ναι, το κάναμε ωραία. Δεν μπορείτε όμως να ελέγξετε τι έχει κάνει. Μια χαρά τα πάτε εκεί. Εγώ τη Νέα Δημοκρατία καταγγέλλω γι’ αυτό. Να μαζέψει τους ανθρώπους, αν νομίζει ότι είναι δικοί της και δεν έχουν πάει κάπου αλλού.

Αργότερα ήρθε η απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΙΣ:

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες το μεσημέρι, ο Μιχάλης Βλασταράκος σημείωσε ότι «ο κ. Γρηγοράκος δεν πρόκανε να διαβάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και έκρινε σκόπιμο να ισχυρισθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ έχει φτιάξει εταιρεία. Εννοούσε το Ινστιτούτο Ερευνών του ΠΙΣ! Ο κ. Γρηγοράκος δεν θυμάται ότι το Ινστιτούτο του ΠΙΣ νομοθετήθηκε επί υπουργίας του και επέλεξε να εξαπολύσει χωρίς λόγο προσωπική επίθεση εναντίον μου! Εγώ δεν έχω κανένα κέρδος από το Ινστιτούτο, στο οποίο εργάζονται εθελοντικά όσοι εργάζονται σε αυτό. Ο κ. Γρηγοράκος οφείλει να ανακαλέσει άμεσα. Γιατί μου επιτίθεται; Για να έχουμε λίγη δημοσιότητα;».