Μπασκόζος: Δέσμευση η άμεση λειτουργία του Γ.Ν. Σαντορίνης

  • Iatropedia
Επίσκεψη Εργασίας πραγματοποιεί στη Σαντορίνη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζος.

Την Πέμπτη 20-8-2015, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) κ. Μιχάλη Ρούσσο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θήρας πατέρα Νικόλαο Σιγάλα και το δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώργο.

Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, με δημόσιο χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το δήμαρχο Θήρας, επαναλήφθηκε η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για ταχεία εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την άμεση έναρξη λειτουργίας του Δημόσιου Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Συμφωνήθηκε επίσης η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής για διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης, πέρα από την κρατικά εγγυημένη, για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενος από τον κ. Ρούσσο (μέλος Δ.Σ. της ΑΕΜΥ), επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας του.