«Μπαρούτι» μυρίζει στον Ευαγγελισμό – Η «βόμβα» έσκασε στην Πτολεμαϊδα στα χέρια του κ. Πολάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι προηγούμενοι δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά με το ΕΣΥ με αποτέλεσμα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές να "μαυρίσουν" από τους γιατρούς και γενικά τους εκπροσώπους των υγειονομικών επαγγελμάτων. Μετά από 1,5 χρόνο ωστόσο, η ανοχή τέλειωσε και για τους νυν με αποτέλεσμα τα επεισόδια, οι αποδοκιμασίες και οι επισχέσεις να είναι προ των πυλών... Αύριο στις 12.30 μάλιστα στον "Ευαγγελισμό" αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Όπως ενημερώνουν από το ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», οι εργολαβικοί εργάτες  έχουν να πληρωθούν δύο μήνες με το αιτιολογικό ότι δεν υπογράφει ο πάρεδρος, η εργολάβος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους και η Διοίκηση και το υπουργείο «νίπτουν τας χείρας τους».

«Αντίστοιχη «απληρωσιά» υπάρχει ακόμα και σε νοσοκομεία που εξακολουθούν να ισχύουν οι συμβάσεις… Ακόμα και εκεί που έγιναν οι απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις (π.χ. Δρομοκαείτιο) οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι. Την κρίση την πληρώνουν μόνο οι εργάτες και δεν είναι αποφασισμένοι να παραδοθούν. Προετοιμάζονται κινητοποιήσεις».

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, το Σάββατο αποδοκίμασαν και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαϊδας όπου μετέβη για επίσκεψη… Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για υποβάθμιση της Υγείας. Κι όταν ο κ. Πολάκης πήρε τον τηλεβόα για να τους απαντήσει, φάνηκε ότι δεν τους άρεσαν τα λεγόμενά του… Το ίδιο συνεχίστηκε άλλωστε και στο εσωτερικό του νοσοκομείου όπου μίλησε ο κ. Πολάκης λίγο αργότερα σε συγκέντρωση παραγόντων της Υγεία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: