Μπαρούτι «μυρίζει» στον Ευαγγελισμό σχετικά με την μεταφορά πανεπιστημιακών κλινικών

  • Iatropedia
"Πόλεμος" αναμένεται να ξεσπάσει στο ΕΣΥ με την προχειρότητα που επιχειρείται να μεταφερθούν σε αυτό πανεπιστημιακές κλινικές...

της Mαρίας Τσιλιμιγκάκη

Να εγκατασταθούν πανεπιστημιακές κλινικές (καρδιολογική και αγγειοχειρουριγκή) στον «Ευαγγελισμό» προωθούν κάποιοι το τελευταίο διάστημα με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να είναι μάλλον θετικά διακείμενη…

Το γεγονός ωστόσο έχει προκαλέσει δύο φορές μέσα στις τελευταίες μέρες την έγγραφη αντίδραση της ΕΙΝΑΠ που διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς αντανακλά «προσωπικές επιδιώξεις».

Και βέβαια ζητούν από τον κ. Κουρουμπλή να οργανώσει καλά ένα τέτοιο σχέδιο πριν ζητήσει την εφαρμογή του καθώς θα βρει απέναντι τους γιατρούς.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Η όποια λειτουργία πανεπιστημιακής κλινικής στο ΕΣΥ πρέπει να υπόκειται σε κεντρικό σχεδιασμό, ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας – Παιδείας, και με βάση τις ανάγκες έρευνας και εκπαίδευσης.

Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ να ζητούν μεμονωμένοι πανεπιστημιακοί εγκατάσταση κλινικών Καρδιολογικής και Αγγειοχειρουργικής μάς βρίσκει εντελώς αντίθετους και αντανακλά προσωπικές επιδιώξεις.

Η ΕΙΝΑΠ και η υγειονομική κοινότητα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ καλούν το υπουργείο Υγείας να μην προβεί σε τέτοιες ρυθμίσεις, γιατί θα αναστατώσει το πολύπαθο νοσοκομείο με τα τόσα προβλήματα που έχει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ

Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ