«Με μπαχατέλα κάμερα ξεγελάει τους πολίτες των Χανίων ο Πολάκης» – Ακούραστη η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στον αν. υπουργό Υγείας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Πολάκης
Ψηλά κρατάει η ΠΟΕΔΗΝ τους τόνους της αντιπαράθεσής της με τον Παύλο Πολάκη.

Με νέα σημερινή της ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται εκ ενέου στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με αφορμή μια κάμερα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Διαβάστε τη νέα ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Μετά από 2,5 χρόνια θυμήθηκε ο κος Πολάκης να μας πει για την γ’ κάμερα που βρίσκεται στα κουτιά του Νοσοκομείου Χανίων.

Ξεγελάει τους πολίτες των Χανίων με την εγκατάσταση μπαχατέλας γ’ κάμερας που αποσύρθηκε από το Νοσοκομείο Άγιο Σάββα που θα είναι συνεχώς χαλασμένη και θα βγάζει αποτελέσματα κατά προσέγγιση.

Συγχαρητήρια στον κο Πολάκη!!!

Μετά από 2,5 χρόνια Υπουργός Υγείας ανακάλυψε αχρησιμοποίητη γ’ κάμερα στο Νοσοκομείο Χανίων.          Στο νομό που εκλέχτηκε βουλευτής και είναι πολιτευτής πολλά χρόνια.

Πράγματι η γ’ κάμερα βρίσκεται στα κουτιά από την παραλαβή του Νοσοκομείου το 2000 η οποία καταγράφηκε και παραλήφθηκε από την τότε αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Στον οργανισμό του Νοσοκομείου δεν υπήρχε Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Για να βοηθήσουμε στην έρευνα τον κο Πολάκη πριν πέντε χρόνια προσπάθησαν να το συναρμολογήσουν αλλά έλλειπαν ανταλλακτικά (κάμερες κ.α.)

Κάθε χρόνο γίνεται απογραφή υλικών στα Νοσοκομεία. Γιατί η ανακάλυψη έγινε μετά από 2,5 χρόνια χωρίς πρακτικό αντίκρισμα για τους Ασθενείς, αφού το μηχάνημα λόγω παλαιότητας είναι άχρηστο;

Ο κος Πολάκης γνώριζε την ύπαρξη του μηχανήματος εδώ και τουλάχιστον 2,5 χρόνια. Γιατί αναδεικνύει το ζήτημα τώρα και όχι τότε;

Υπάρχει λοιπόν διαχρονική ευθύνη για τη μη λειτουργία της γ’ κάμερας στους Υπουργούς Υγείας και τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου από το 2000 έως σήμερα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί κε Πολάκη.

Δίπλα σας στις καρέκλες του Υπουργικού Συμβουλίου κάθονται ιδιοκτήτες μαγαζιών – γωνία ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Γι’ αυτούς τι έχετε να πείτε;

Αλήθεια αφού σκέφτεστε τους Ασθενείς των Χανίων γιατί στέλνετε στο Νοσοκομείο γ’ κάμερα μεταχειρισμένη από τον Άγιο Σάββα που την απέσυρε λόγω ακαταλληλόλητας επειδή υπερέβη το όριο  ζωής; Με μπαχατέλα γ’ κάμερα η οποία κάνει εξετάσεις κατά προσέγγιση και συνεχώς θα είναι εκτός λειτουργίας, προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους πολίτες των Χανίων για να σας ξαναψηφίσουν. Τέτοια γ’ κάμερα αξίζουν οι κάτοικοι που σας ψήφισαν; Που πάνε όλα αυτά τα εκατομμύρια που λέτε ότι δίνετε στο Νοσοκομείο Χανίων; Οι κάτοικοι των Χανίων δεν αξίζουν τμήμα πυρηνικής ιατρικής με καινούργια γ’ κάμερα; Η συντήρησή της μεταχειρισμένης γ’ κάμερας θα στοιχίσει στους φορολογούμενους πολίτες όσο η αγορά άλλων δύο.

Αλήθεια αφού έχετε τόσα χρήματα εκεί στο Υπουργείο Υγείας γιατί δεν αγοράζετε κανένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα που 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες; Γιατί δεν αγοράζετε κανένα μηχάνημα PET–CT για να γίνονται έγκαιρα η διάγνωση του καρκίνου και να σώζονται ανθρώπινες ζωές; Γιατί δεν αγοράζετε κανένα αξονικό τομογράφο που 40 Νοσοκομεία αν και εφημερεύουν δεν διαθέτουν; Γιατί δεν αγοράζετε κανένα αναισθησιολογικό μηχάνημα που δείχνουν λάθος αποτελέσματα και κινδυνεύουν οι άνθρωποι που χειρουργούνται; Γιατί δεν αγοράζετε κανένα υπέρηχο που δείχνουν αποτελέσματα κατά προσέγγιση;

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είστε ικανοί να παραλάβετε και να λειτουργήσετε ούτε τις Δωρεές των Ακτινοθεραπευτικών Μηχανημάτων του Ιδρύματος Νιάρχου.

Βουτηγμένοι στην επικοινωνία και στα ψέματα!!!»