Μπάχαλο με τη μοριοδότηση στην κινητικότητα! Τα λάθη και οι αντιδράσεις

  • Iatropedia
Λάθη, παραλείψεις αλλά και προβληματική μοριοδότηση καταγράφουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που μπήκαν σε καθεστώς κινητικότητας και καλούνται να αλλάξουν νοσοκομείο. Τι διαπιστώνουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει την αρμοδιότητα της μοριοδότησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων αποδεικνύεται μάλλον προβληματική υπόθεση καθώς οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν λάθη που όμως μπορεί να τους κοστίσουν τη θέση εργασίας τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στελέχη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος υπάρχουν νοσοκομεία που ενώ θα έπρεπε να μοριοδοτήσουν όλους του εργαζόμενους, από λάθος δεν ενέταξαν στις λίστες των μορίων όσους δεν είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια. Γεγονός βέβαια που μπορεί να κάνει εκατοντάδες εργαζόμενους που είναι σε κινητικότητα να χάσουν το …έδαφος κάτω από τα πόδια τους καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του ΕΣΥ έχει προσληφθεί στο σύστημα χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την κινητικότητα και τη μοριοδότηση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καλούνται οι Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των ως άνω Φορέων εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των Αιτήσεων− Υπεύθυνων Δηλώσεων των υπαλλήλων, να συντάξουν με ευθύνη τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων των ως άνω υπαλλήλων και να τους αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να διατεθούν και τοποθετηθούν στους

φορείς υποδοχής της παρούσας Ανακοίνωσης».

Αμέσως μετά θα εκδοθεί η απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του υπαλλήλου προς το νέο φορέα.

Από την απόφαση προκύπτει επίσης ότι ο χρόνος επιστροφής των εργαζομένων θα είναι μάλλον μεγαλύτερος από αυτόν που είχε υπολογίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς μόλις προχθές ξεκίνησε η διανομή των «φύλλων πορείας» στο προσωπικό. Θα ακολουθήσει το διάστημα των 15 ημερών για τις αιτήσεις, ένα δεκαήμερο για τις διοικήσεις να οργανώσουν το θέμα της μοριοδότησης και αμέσως μετά ακολουθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Πάντως κάποιοι διοικητές έτρεχαν και δεν έφθαναν τα τελευταία 24ωρα για να διορθώσουν το θέμα των μορίων ώστε να περιορισθούν οι όποιες συνέπειες.

Με βάση την απόφαση της κυβέρνησης όποιος έχει προϋπηρεσία έως 5 έτη μοριοδοτείται με 20 μόρια ενώ όσοι έχουν χρόνο εργασίας άνω των 5 ετών τα μόρια που λαμβάνουν είναι 30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πάρτι, τα πιράνγχας και οι έλεγχοι! Συνεχίζεται το φαγοπότι στην Υγεία

Νέες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου με αποζημίωση ΕΟΠΥΥ! Τι θα αλλάξει η κυβέρνηση

Άδωνις: Ποιοι θα απολυθούν από το ΕΣΥ! Τι είπε για την κινητικότητα

Ξεκίνησαν οι μετατάξεις στην Υγεία! Πότε θα έρθουν οι νέοι διορισμοί