Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές

  • Iatropedia
Σπάνιο είδος σιαμαίων γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές με ένα φυσιολογικό κατά τα άλλα σώμα να μοιράζεται σε δύο πλήρως αναπτυγμένα κεφάλια! Οι γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται για περίπτωση δικεφαλίας (dicephalic parapagus), μια εξαιρετικά σπάνια μορφή σύνδεσης διδύμων.  

Ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες του μωρού που γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές και έχει δύο πλήρως αναπτυγμένα κεφάλια, ως αποτέλεσμα γενετικού λάθους κατά την ανάπτυξη πιθανώς δύο εμβρύων.

Το μωρό γεννήθηκε χθες στην επαρχία Μπραχμανμπάρια του Μπανγκλαντές με καισαρική τομή και έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Ντάκα καθώς έχει αναπνευστικές δυσκολίες.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για σιαμαίες αδερφές που μοιράζονται το ίδιο σώμα, δύο χέρια και δύο πόδια.

Ο πατέρας δήλωσε «έκθαμβος» όταν αντίκρισε το μωρό. «Έχει δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια. Τρώει από δύο στόματα και αναπνέει από δύο μύτες», συμπληρώνει ο ίδιος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Οι εξετάσεις που πραγματοποίησαν οι γιατροί έδειξαν ότι, πέραν των δύο κεφαλιών, το κοριτσάκι διαθέτει μία καρδιά, δύο πνεύμονες, δύο νεφρά και γενικώς τα ζωτικά της όργανα είναι όμοια με αυτά κάθε άλλου μωρού.